Veelgestelde vragen

Verlengen

Als je via de betaalgegevens (in de brief) of via internet betaalt, is de pas verlengd voor iedereen die vermeld staat.

Dat kan. Je kunt je pas(sen) online verlengen met DigiD en zelf bepalen voor wie je dit doet. Je kunt ook naar het verkooppunt gaan en aangeven welke pas(sen) je wil verlengen.

Nee, de Rotterdampas is altijd geldig van 1 maart tot 1 maart. Daarna kun je opnieuw kiezen of je de pas wil verlengen.

Kijk dan op rotterdampas.nl/passtatus. Na het invullen van je pasnummer wordt het betalingskenmerk en totaalbedrag zichtbaar en kun je je Rotterdampas verlengen.

Geen probleem. Je kunt dit via de website regelen. Je kunt ook langsgaan bij een verkooppunt en aangeven dat je nieuwe passen wil ontvangen. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Voor
€ 2,50 wordt de pas thuisgestuurd en voor € 5,- kun je de pas gelijk meenemen.

Vanaf 1 februari kun je je pas snel en gemakkelijk via de site verlengen. Of doe dit via de verlengbrief die je begin februari ontvangt. Ben je je brief kwijt? Kijk dan op rotterdampas.nl/pas-status. Na het invullen van je pasnummer worden het betalingskenmerk en totaalbedrag zichtbaar.

• Richt de camera van je telefoon (of scanner-app) op de QR-code in de brief.
  • Op je scherm opent de melding: Paybyl.ink.
  • Druk op deze melding. Zo kom je automatisch op de betaalpagina van jouw verlengomgeving uit.
  • Kies de bank waarmee je wil betalen.
  • Na een geslaagde betaling wordt je pas verlengd, dit kan 2 tot 5 werkdagen duren.
  • LET OP! Je kunt de QR-code voor pasjaar 2022 niet meer gebruiken in 2023. Wil je je pas van 2022 toch nog verlengen, ga dan naar een van onze verkooppunten. Begin februari ontvang je de nieuwe QR-code voor pasjaar 2023.

Open op je smartphone of tablet de camera app. Richt de lens op de QR-code. Als het goed is krijg je een pop-up met de tekst: Paybyl.ink. Druk hierop en je komt automatisch op het betaalscherm uit.

Lukt dit niet? Het kan zijn deze functie niet werkt op jouw smartphone of tablet. Download dan een app waarmee je QR-codes kunt scannen.

Krijg je geen betaalbevestiging, maar is er wel een bedrag van je rekening afgeschreven? Dan is de betaling gelukt!

Krijg je geen betaalbevestiging, en is er ook geen geld van je rekening afgeschreven? Probeer het dan een paar uur later nog een keertje met de QR-code of betaal per bankoverschrijving met het betaalkenmerk in de brief.

LET OP! Je kunt de QR-code voor pasjaar 2022 niet meer gebruiken in 2023. Wil je je pas van 2022 toch nog verlengen, ga dan naar een van onze verkooppunten. Begin februari ontvang je de nieuwe QR-code voor pasjaar 2023.

Dat klopt, op dit moment zijn we hard aan het werk om Krimpen aan den IJssel toe te voegen aan de online bestelflow. Hou de website van Rotterdampas of de gemeente Krimpen aan den IJssel in de gaten om te zien wanneer je kunt verlengen.

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App

Rotterdampaswinkel

Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 14010
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur
za van 10 tot 16 uur (t/m 25 mei)

bij drukte sluit de wachtrij een half uur voor sluitingstijd

je kunt hier alleen pinnen

Alle verkooppunten