Veelgestelde vragen

Top 5 meest gestelde vragen

 • Ik heb een minimum inkomen, maar toch krijg ik een brief waarin staat dat ik het standaardtarief (€ 60,-) moet betalen. Hoe kan dit?

  Helaas beschikken wij dan niet over je inkomensgegevens. Dat is wettelijk zo bepaald. We kunnen dus niet nagaan of je dit jaar (weer) voor een reductietarief in aanmerking komt. Je kunt dit zelf eenvoudig nakijken via www.rotterdampas.nl/informatie/tarieven-en-voorwaarden.

 • Ik heb betaald; wanneer is mijn pas weer geactiveerd?

  In geval van verlengen en betalen via het verkooppunt of online is je pas de volgende dag geactiveerd. Een nieuwe of vervangende pas die naar het huisadres wordt gestuurd, is bij ontvangst direct actief.

 • Het tarief dat op de brief of de website staat klopt niet.

  Als je op de brief of website een ander tarief aantreft dan waar je denkt recht op te hebben, is het niet mogelijk om een Rotterdampas te bestellen via de post of internet. Ga hiervoor naar het verkooppunt in jouw gemeente en neem de juiste bewijsstukken mee. Let op! Als je ervoor kiest toch een Rotterdampas aan te schaffen tegen het onjuiste tarief, betaalt Rotterdampas geen geld terug.

 • Rotterdampas verloren of gestolen?

  Laat je pas blokkeren. Mail je gegevens naar info@rotterdampas.nl en maak in je mail duidelijk dat je je pas wilt blokkeren. Heb je een tegoed op je pas? Bel meteen met 14010 om je pas te blokkeren. Zo voorkom je dat iemand anders jouw tegoed kan uitgeven.
  Een vervangende pas kun je op elk verkooppunt bestellen en kost € 2,50. De pas wordt dan binnen vijf werkdagen thuisgestuurd.
  Een vervangende pas om direct mee te nemen, kun je alleen krijgen in de Rotterdampaswinkel en kost € 5,-. Je kunt ook online met DigiD een vervangende pas bestellen, via rotterdampas.nl/vervangende-pas-bestellen.
  Acties waar je al gebruik van hebt gemaakt, zijn van de vervangende pas afgeschreven. De originele pas wordt direct geblokkeerd na het bestellen van een vervangende pas. Let op! een vervangende pas voor een kind (t/m 17 jaar) kan alleen door een ouder/verzorger worden aangeschaft.

 • Jeugdtegoed op de Rotterdampas?

  De gemeente Rotterdam en Gouda geeft kinderen van ouders met een laag inkomen een tegoed. Zij ontvangen dit tegoed op hun Rotterdampas. Meer informatie voor inwoners uit Rotterdam over deze regeling vind je op www.jeugdtegoed.nl. Meer informatie voor inwoners uit Gouda over deze regeling vind je hier.

Alle vragen

Selecteer het onderwerp van je vraag
Wijzigingen zijn opgeslagen