Veelgestelde vragen

Bestellen

Helaas beschikken wij dan niet over je inkomensgegevens. Dat is wettelijk zo bepaald. We kunnen dus niet nagaan of je dit jaar (weer) voor een reductietarief in aanmerking komt. Je kunt dit zelf eenvoudig nakijken via Tarieven & Voorwaarden of via de Reductiecheck.

Nee, helaas niet. Het reductietarief wordt alleen aangeboden aan inwoners van de deelnemende gemeenten. Rotterdampas heeft hier geen invloed op.

Je kunt natuurlijk wel altijd online een pas tegen het standaardtarief van € 60,- kopen.

Je DigiD is jouw persoonlijke online identiteitsbewijs, net zoals je identiteitskaart of paspoort. Wanneer je via rotterdampas.nl een pas bestelt of verlengt en inlogt met je DigiD, kunnen we in de meeste gevallen zien voor welk tarief jij in aanmerking komt. Als je bekend bent in het systeem worden er bovendien automatisch allerlei gegevens voor je ingevuld. Zo wordt het bestellen of verlengen van je pas extra makkelijk!

Als inwoner van een van de deelnemende gemeenten is dit niet mogelijk. Voor Rotterdammers is dit tegen bijbetaling van € 2,50 wel mogelijk. Je krijgt de Rotterdampas altijd binnen vijf werkdagen thuisgestuurd.

Ja, dat kan. De Rotterdampas kost dan wel altijd € 60,-. Het reductietarief voor kinderen is alleen geldig als ook een van de ouders een Rotterdampas koopt en in Rotterdam of een deelnemende gemeente woont.

Ja, dat kan. Check wel of het loont om de pas te kopen voor een kind onder de 3 jaar. Veel acties zijn voor kinderen onder de 3 jaar gratis.

Wonen je kinderen in dezelfde gemeente als jij? Dan betaal je € 17,50 per kind, mits je ex-partner dat niet al heeft gedaan.
Wonen je kinderen niet in dezelfde gemeente als jij? Dan betaal je € 60,- per kind. Wij willen in dit geval altijd het legitimatiebewijs van de kinderen zien.

Je kunt geen pas voor een kind aanvragen tegen het reductietarief van € 0,-.

Wonen je kinderen in dezelfde gemeente als jij? Dan betaal je € 17,50 per kind, mits je ex-partner dat niet al heeft gedaan.
Wonen je kinderen niet in dezelfde gemeente als jij? Dan betaal je € 17,50. Wij willen in dit geval altijd het legitimatiebewijs van de kinderen zien en het bewijs van co-ouderschap.
Je kunt geen pas voor een kind aanvragen tegen het reductietarief van € 0,-.

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App
Rotterdampaswinkel
Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 14 010
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur
za van 10 tot 16 uur (t/m 28 mei)

let op! Bij drukte sluit de wachtrij een half uur voor sluitingstijd

 

Alle verkooppunten