Privacy & cookies

PRIVACYVERKLARING

Identiteit

Deze privacy- en cookieverklaring wordt gebruikt door Rotterdampas, Gemeente Rotterdam, voor de website rotterdampas.nl.

Ons adres:
Rotterdampaswinkel, Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam
Ons telefoonnummer:
14010
Ons e-mailadres: info@rotterdampas.nl

Algemeen

Wij achten een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming stelt. In deze verklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden je aan deze verklaring zorgvuldig door te nemen.

Beveiliging

Wij spannen ons in om de website te beveiligen tegen misbruik en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens. Wij doen dit bijvoorbeeld door middel van SSL beveiligde verbindingen. Het is jouw verantwoordelijkheid de apparatuur waarmee je onze website bezoekt en gebruikt te beveiligen, bijvoorbeeld met een virusscanner.

Persoonsgegevens

Door het gebruik van onze website laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn: gegevens die direct of indirect naar je te herleiden zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Wij gebruiken de verkregen persoonsgegevens alleen voor de doeleinden waarvoor wij de gegevens van jou ter beschikking hebben gekregen.

Nieuwsbrief

Als jij je via onze website abonneert op onze nieuwsbrief, en wij daarom gegevens vragen, zullen wij deze gegevens alleen gebruiken om jou onze nieuwsbrief per e-mail te kunnen sturen. De grondslag voor het verwerken van de door jou ingevoerde gegevens is toestemming. Deze toestemming kunt je altijd intrekken door je af te melden voor de nieuwsbrief. Je kunt hiervoor de afmeldlink in de nieuwsbrief gebruiken. Zodra jij je afmeldt, verwijderen wij jouw persoonsgegevens die betrekking hebben of hadden op de nieuwsbrief. De grondslag op basis waarvan wij de persoonsgegevens verwerken, is het kunnen uitvoeren van je verzoek om de nieuwsbrief te ontvangen.

Verder verwerken wij jouw gegevens voor statistische doeleinden. Zo kunnen wij algemene inzichten verkrijgen, bijvoorbeeld demografische inzichten.

Wij verzamelen jouw persoonsgegevens om een relevant profiel op te bouwen waarmee wij onze service verbeteren. Met dit profiel kunnen wij relevante advertenties tonen, wensenlijst suggesties doen en het actieaanbod afstemmen op jouw interesse a.d.h.v. jouw pasgebruik. Deze informatie verzamelen wij aan de hand van bijvoorbeeld jouw websitebezoek, pas- en app-gebruik en het gebruik van de ‘Mijn Account’-omgeving.

De grondslag voor het opbouwen van een profiel is in dat geval het behartigen van een gerechtvaardigd belang: wij kunnen jou betere content en acties bieden, de gebruiksvriendelijkheid verhogen en onze service verbeteren.

Wij verwerken niet meer gegevens dan noodzakelijk is voor dit doel, en jouw belangen, grondrechten en fundamentele vrijheden worden niet geschaad. Als je je afmeldt voor de nieuwsbrief, wordt ook het eventuele opgebouwde profiel verwijderd. Bewaartermijn nieuwsbrief: zolang wij jouw toestemming hebben, oftewel je geen bezwaar hebt gemaakt tegen verwerking voor de nieuwsbrief.

Verstrekking derden

Wij kunnen derden inschakelen om namens ons persoonsgegevens te verwerken. Deze derden worden in dat geval ‘verwerkers’ genoemd. Deze verwerkers handelen steeds onder onze verantwoordelijkheid en mogen de persoonsgegevens niet voor eigen doeleinden aanwenden. Wij hebben met deze derden verwerkersovereenkomsten gesloten.

Het gaat dan om onze hosting provider en leveranciers van online tools. Met deze online tools kunnen wij de website-ervaring verbeteren.

Van de volgende derden maken we gebruik van diensten waarmee of waarin persoonsgegevens verwerkt worden:

  • Google Analytics
  • Hotjar
  • Instagram
  • Twitter
  • Facebook
  • Mailchimp
  • Visual Website Optimizer
  • Hosting en Database; Amazon

Persoonsgegevens kunnen buiten de E.U. of E.E.R. verwerkt worden. Het gaat dan meestal om de Verenigde Staten. Wij dragen er zorg voor dat de derden die jouw persoonsgegevens verwerken Privacy Shield-gecertificeerd zijn of werken met de modelcontracten van de E.U. voor doorgifte.

Websites of diensten van derden

Deze verklaring is niet van toepassing op websites of diensten van derden die door middel van links, of anderszins aan onze website verbonden of gekoppeld zijn. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaringen of andere (algemene) voorwaarden van deze websites of diensten te lezen, alvorens de websites of diensten van deze derden te gebruiken.

Vragen, recht van inzage, correctie en verwijdering

Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) uw persoonsgegevens, kun jete allen tijde contact opnemen met de Gemeente Rotterdam. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren.

Je hebt ingevolge de AVG de volgende rechten:

  • Het recht om inzage van en rectificatie of wissing van de persoonsgegevens of beperking van de verwerking, alsmede het recht om tegen (verdere) verwerking bezwaar te maken.
  • Het recht om jouw gegevens mee te nemen en/of over te dragen.
  • Indien de verwerking van persoonsgegevens gebaseerd is op toestemming, heb je te allen tijde het recht deze toestemming in te trekken.
  • Je hebt het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons.

Wijzigingen

Wij behouden ons het recht voor deze privacyverklaring op ieder moment te wijzigen. Raadpleeg daarom regelmatig deze tekst om zeker te weten dat je kennis hebt genomen van de laatste versie.


COOKIEVERKLARING

Algemeen

Op deze website maken wij gebruik van cookies. We plaatsen cookies om (potentiële) pashouders te voorzien van relevante advertenties m.b.t. het gebruiken, verlengen of bestellen van de Rotterdampas.

Een cookie is een klein bestandje dat met de pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw apparaat waarmee je onze website gebruikt/bezoekt?, wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. In deze cookieverklaring lichten wij toe wat dit voor jou betekent.

Cookies

Functionele cookies

Onze website plaatst sessiecookies. Deze sessiecookies worden standaard gebruikt door de programmeertaal waarmee onze website is geprogrammeerd. Deze sessiecookies zorgen vooral voor een makkelijk en ongestoord gebruik van de website. De sessiecookies worden automatisch van jouw apparaat verwijderd als je de browser sluit. Als de website functionaliteit bevat om in te loggen, kan de website aan de hand van een (sessie)cookie detecteren of je ingelogd bent.


Analytische cookies

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de ‘Google Analytics’-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Wij hebben met Google een verwerkersovereenkomst gesloten en daarbij Google verboden de verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

Tracking cookies

Met jouw toestemming plaatsen onze adverteerders ‘tracking cookies’ op jouw apparaat. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s je bezoekt uit hun netwerk, om zo een profiel op te bouwen van je online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van je bezoek aan andere websites uit hun netwerk krijgen. Dit profiel dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor jou zijn.

Retargeting cookies

Met jouw toestemming gebruiken wij zogenaamde retargeting cookies van beneden genoemde partijen waarmee wij op de sites van derden advertenties kunnen tonen die gerelateerd zijn aan jouw eerdere bezoeken aan onze website.

Tool Naam cookie Omschrijving Domein Type cookie Bewaartermijn
Functionele cookies

 

Double Click IDE Voor het bijhouden van gebruikersacties, zoals het gebruik van filters en wensenlijstjes toevoegingen Rotterdampas Functional cookie 1 jaar
Rotterdampas XSRF-TOKEN Voor het bijhouden van gebruikersacties, zoals het gebruik van filters en wensenlijstjes toevoegingen Rotterdampas Functional cookie Sessie
Rotterdampas laravel_session Voor het bijhouden van gebruikersacties, zoals het gebruik van filters en wensenlijstjes toevoegingen Rotterdampas Functional cookie Sessie
 

Analytische cookies

 

Google inc. _dc_gtm_UA-69015143-1 / _ga / _gat_UA-7244709-2 / _gid Met Google Analytics meten we hoe je onze website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden, deze kennis gebruiken we om onze website te verbeteren Rotterdampas Analytische cookies Sessie
Hotjar _hjIncludedInSample Met Hotjar kunnen we op basis van o.a. heatmaps zien hoe de website wordt gebruikt. Deze sessiecookie zorgt ervoor dat Hotjar weet welke bezoeker moet worden inbegrepen bij het samenstellen van een heatmap. Rotterdampas Analytische cookies Sessie
VWO _vwo_uuid_v2 De cookies van Visual Website Optimizer maken het mogelijk om A/B-tests uit te voeren op de website, met als doel de gebruiksvriendelijkheid van de website te verbeteren Rotterdampas Analytische cookies 100 dagen
 

Tracking cookies

 

Facebook fr Met deze cookie wordt je bezoek vanuit Facebook gemeten en kunnen we een profiel opbouwen om een relevante advertenties te tonen op Facebook, Instagram en websites van derden Rotterdampas Analytische cookies 100 dagen
Youtube GPS Youtube GPS-locatie van mobiel apparaat Rotterdampas Analytische cookies 1 dag
Youtube PREF Youtube gebruikersinstellingen Rotterdampas Functional cookie 8 maanden
Youtube VISITOR_INFO1_LIVE Youtube gebruikers bandbreedte schatting Rotterdampas Functional cookie 8 maanden
Youtube YSC Youtube gebruikers ID Rotterdampas Analytische cookies Sessie

Vragen, recht van inzage, correctie en verwijdering

Voor vragen over ons cookiebeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) jouw persoonsgegevens, kun je te allen tijde contact met ons opnemen. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren.

Meestal kun je cookies wissen via de instellingen van je browser. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies is te vinden in de instructies en/of met behulp van de helpfunctie van je browser.

Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van de cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terugvinden in de instellingen van je browser.

Wijzigingen

Wij behouden ons het recht voor deze cookieverklaring op ieder moment te wijzigen. Raadpleeg daarom regelmatig deze tekst om zeker te weten dat je kennis hebt genomen van de laatste versie.

Gepubliceerd: 04-06-2018