Rondje Rotterdam

Hardloper in een herfst bos
19 oktober 2020
Blogs
Plezier hier

Rotterdam heeft zoveel moois te bieden: architectuur, nog wat vooroorlogse oude pareltjes, groene parken en bossen. Maar hoe kom je achter de mooie verhalen van deze plekken? En nog een betere vraag: hoe vind én zie je ze? Met de Rotterdampas op zak kom je al een heel eind. We stellen een paar tips aan je voor!

Ontdek je stad

Benieuwd wanneer de Markthal is gebouwd? Of wanneer de Molen van Delfshaven draait? Het Gilde Rotterdam weet er alles van! Deze vrijwillige stadsgidsen kennen de stad op hun duimpje en geven een paar keer per week een rondleiding in een ander deel van Rotterdam. Dus kies je favoriete wijk uit en schrijf je in! Met je pas krijg je zelfs één rondleiding helemaal gratis. Wist je dat je ook een gratis rondleiding door Historische Tuin Schoonoord i.s.m. Gilde Rotterdam kunt doen? Dat is al de tweede gratis actie met de pas.

Dwalen tussen de bladeren

Dat je onbeperkt gratis naar binnen mag bij Trompenburg Tuinen & Arboretum is hartstikke fijn. Zeker nu in de herfst kun je lekker tussen de bladeren schooieren en je vergapen aan die honderden verschillende soorten planten en bomen. Wist je dat Voedselbos De Overtuin ook een deel van Trompenburg is? Zo kom je te weten wat er in de natuur groeit én eetbaar is. Handig!

Op rolletjes. Nee, wielen!

Met de benenwagen kun je flink wat kilometers afleggen om die hotspots te bekijken, maar op wielen gaat het sneller… Sjees over de fietspaden door het Rotterdamse centrum en maak een mooi tochtje langs het water. Pas je wel goed op… Als je geen goeie fiets tot je beschikking hebt, huur je bij www.wiel-rent.nl eenmalig een racefiets met 25% korting. Helemaal leuk: je krijgt er ook nog een kekke bidon bij!

In de benen

Jij zoekt het niet in de binnenstad, maar duikt het groen in. En dan op een flink tempo! Ja, hardlopen kan je best, maar die techniek kan nog wel wat verbetering gebruiken. Op zaterdag 31 oktober en 28 november geeft ‘Rondje Rennen’ een clinic hardlooptechniek verbeteren mét 1x 25% korting. Maakt niet uit of je een beginner bent of al een flinke pro, alle niveaus kunnen wat bijleren. Én zo ontdek je Rotterdam ook eens op een andere manier: lekker in de natuur!

Let op: houd rekening met alle maatregelen en check voor de zekerheid nog even de website van de partner voor openingstijden en aanvullende voorwaarden.

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App

Rotterdampaswinkel

Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 14010
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur
za van 10 tot 16 uur (t/m 25 mei)

bij drukte sluit de wachtrij een half uur voor sluitingstijd

je kunt hier alleen pinnen

Alle verkooppunten