Zodra ik een golf zie, kom ik in actie

juni 2020

Plons! Het is vandaag vallen en opstaan voor accountmanager Paul (39) en zijn broer Peter. Ze volgen een surfles bij Surfschool Hoek van Holland – en dat is lachen, maar ook hard werken!

Na een korte instructie op het strand – hoe moet je peddelen, op je board staan en je balans houden – trotseren de mannen nu de Noordzee. ‘Als ik een goeie golf zie, kom ik in actie’, zegt Paul. ‘Dan peddel ik mee met mijn armen en zodra de golf mijn board raakt, spring ik op en probeer ik overeind te blijven. Soms lukt dat en dan ben ik heel tevreden met mezelf. Maar daarna gaat het weer tig keer mis, haha. Al merk ik wel dat het surfen nu makkelijker gaat dan de vorige keer.’

Paul in actie op het surfboard

Een jaar geleden kwam Paul voor het eerst bij Surfschool Hoek van Holland. ‘We hadden toen net de Rotterdampas en mijn vrouw had me een surfles voor mijn verjaardag gegeven. Perry, de eigenaar van de surfschool, was de instructeur. Aardige vent, een echte surfer. Hij heeft over de hele wereld gesurft, dus daar hadden we leuke gesprekken over. En hij hielp me goed met golven pakken. Toen ik voor het eerst overeind bleef staan op mijn surfboard, riep Perry enthousiast: Yeah, you’re a surfer now man!’ herinnert Paul zich lachend.

De drie mannen poseren met hun surfboard op het strand

De broers doen flink hun best en komen af en toe onder luid gejuich voorbij surfen. Na anderhalf uur gaan ze het water uit. ‘Zo goed als Perry en Kiki zijn we nog niet, maar superlekker om even actief te zijn in zee’, zegt Paul voldaan. ‘Dit moet iedereen een keer proberen!’

Wijzigingen zijn opgeslagen