Pret voor twee

mei 2019
Omschrijving afbeelding

Marjolijn (36) en Sanne (34) ontdekken de stad op een vintage tandem van Spaak-Rotterdam.

‘Ik woon en werk in Rotterdam, dus ik fiets al heel wat af, maar nog niet eerder zat ik op een tandem. Omdat je dan natuurlijk wel een beetje op elkaar moet kunnen vertrouwen, ga ik dit avontuur aan met Sanne. Wij zijn al een tijd vriendinnen, dus samen fietsen zal ook wel goed komen.

Spannend pakketje

Een week voordat we op tour gaan, krijg ik het starterspakket thuisgestuurd: een routekaart en een aantal envelopjes. Die mogen we pas openmaken als we aan het fietsen zijn, spannend! Op de afgesproken dag gaan we onze fiets ophalen bij de Keilewerf, vlakbij het Marconiplein. Er staat een prachtige tandem op ons te wachten! Die fietsen koopt de eigenaresse van Spaak-Rotterdam op Marktplaats en worden helemaal opgeknapt. Lekker retro dus.

Even oefenen

In het begin moeten we even flink oefenen met fietsen. Ik zit voorop, dus ik kan sturen, maar Sanne moet volledig op mij vertrouwen – best lastig. Op onze routekaart staat gelukkig duidelijk welke kant we op moeten. We krijgen ook nog een pakketje mee met een lekker sapje, koekjes en een picknickkleed, wat een feest!

We hebben heel wat bekijks!

Bij elke stop openen we een envelopje om te lezen waar we daarna naartoe mogen. Zo blijft de tocht een verrassing. Op zo’n tandem heb je bovendien veel bekijks, dat maakt het extra leuk.

Lekker nagenieten

We eindigen de route met een kop koffie bij Laurentius, een leuk tentje waar ik nooit eerder ben geweest. Zo ontdek ik als Rotterdammer zelfs nog nieuwe plekjes!

Sanne en ik gaan zeker nog een keer op pad met de tandem. Je kunt bij Spaak-Rotterdam bijvoorbeeld ook kiezen voor een picknickavontuur: dan stop je aan het einde op een leuke picknickplek waar je heerlijk kunt genieten van al het lekkers dat je onderweg hebt verzameld – lijkt me ook heel bijzonder!’

Wijzigingen zijn opgeslagen