Na 30 jaar ontdek ik nog nieuwe dingen met de pas

december 2019
Omschrijving afbeelding

Adrian (54) woont in het Oude Noorden, parttime met Milou (10) en Yasmine (13), en heeft al dertig jaar een Rotterdampas.

Waarom heb je een Rotterdampas aangeschaft?
‘Ik ben altijd leer- en nieuwsgierig geweest. Toen ik dertig jaar terug nog student was, kon ik de pas heel goedkoop krijgen en dacht ik: waarom niet? En ik heb ‘m nog steeds. Volgens mij heb ik zo’n beetje alle tarieven meegemaakt.’

Welke uitstapjes zijn favoriet?
‘Aan de Kunsthal moest ik wel even wennen. Ik was een echte Boijmans-freak en ineens kwam er zo’n megagroot complex bij. Maar inmiddels ben ik helemaal om. De Kunsthal heeft geweldige exposities. Mijn dochters Milou en Yasmine zijn, net als ik, behoorlijk leergierig. Samen naar het museum gaan en van alles ontdekken vinden we geweldig. Niet alleen in Rotterdam maar ook in Den Haag, zoals het Museon.’

Wat wordt je volgende Rotterdampas uitje?
‘Het klinkt gek voor iemand die zo dol is op musea, maar we zijn nog nooit naar het Natuurhistorisch Museum geweest. Dat zit dus nog in de planning.’

Hoeveel bespaar je jaarlijks?
‘Daar sta ik nooit zo bij stil, maar ik heb het even uitgerekend. Gemiddeld kom ik toch zeker wel uit op zo’n honderd euro per jaar. Dat is dus drieduizend euro in dertig jaar. Ik ben rijk, haha!’

Welke hashtag zou jij gebruiken om de Rotterdampas te omschrijven?
‘Dat wordt “#gaandoen”. Met Rotterdampas kun je zo ontzettend veel doen en ontdekken – zelfs als je, zoals ik, de pas al dertig jaar hebt. Er komen almaar leuke nieuwe dingen in Rotterdam bij en door de pas blijf je echt op de hoogte.’

Hoe ga jij uit je comfortzone?
Escaperooms hebben me altijd geïntrigeerd. Ik denk dat ik er supergoed in ben, maar misschien valt het in de praktijk tegen, haha! Rotterdampas heeft vaak leuke acties, dus binnenkort ga ik er een proberen.’

Adrians tip
‘Ik hou van circus en acrobatiek, ik geef er naast muziek zelfs les in. Wist je dat je met je pas ook korting krijgt bij Circus Rotjeknor?’

Wijzigingen zijn opgeslagen