Het zweet breekt me uit en ik heb nog niets gedaan!

december 2020

Nelleke Fastenau (50) is medewerker berichtenverkeer bij Dirkzwager, woont in Maassluis en volgt samen met vriendin Petra (53) een proefles Hot Yin Yoga bij Hot Yoga Place. Met je Rotterdampas krijg je 25% korting op een 10-lessenkaart Hot Yoga of Hot Pilates.

‘Samen met Petra zit ik in de auto naar Schiebroek. Hoe zou het zijn, een les Yin Yoga in 40 graden? We zijn reuze benieuwd. De thermometer buiten geeft 11 graden aan, dus we bereiden ons voor op een uurtje flink plakken!’

Zweten zonder beweging

‘We parkeren de auto gratis voor de deur en worden hartelijk door docente en eigenaresse Esther ontvangen. Ze heeft zelfs al een matje met handdoek voor ons in de zaal klaargelegd. Enne, het is inderdaad lekker warm binnen: het zweet breekt me nu al uit en ik heb nog niets gedaan!

Na een half uurtje ben ik helemaal aan de temperatuur gewend. Doordat de sfeervol ingerichte ruimte verwarmd wordt met infraroodpanelen die aan het plafond hangen, is het niet benauwd in de zaal. Het blijft constant warm en prettig om in te bewegen. Petra en ik vinden het heerlijk. Doordat je op een rustig tempo van poses wisselt, is Yin Yoga een makkelijke vorm die je snel meedoet. Het maakt dus niet uit of je ervaring hebt of niet. Daarnaast let Esther goed op je houding en corrigeert ze waar nodig.’

Als een blok

‘Ik merk dat m’n spieren lekker soepel worden en dat het steeds beter lukt om de houdingen langer vast te houden. Waar ik aan het begin van een houding eerst met m’n ellebogen een flink stuk boven de grond zweefde, raakte ik ‘m na een paar minuten toch bijna aan!

Deze rustige yogavorm is wel even wennen voor mij. Normaal doe ik één keer in de week poweryoga met tai chi-oefeningen en ben ik dus flink actief bezig. Máár, ik moet zeggen dat het rustige Yin Yoga me ook erg aanspreekt. Het creëert rust in mijn hoofd en mijn lijf wordt er ontspannen van. Dat heb ik geweten, want ik heb ’s nachts als een blok geslapen!’

Lijkt het jou ook leuk om een actie voor het Rotterdampasmagazine te reviewen, inclusief mooie foto’s en een interviewtje achteraf? Of zie jij jezelf samen met je koters shinen in de rubriek Kids&Co? Meld je dan nu aan! Mail je naam, leeftijd, pasnummer en telefoonnummer naar info@rotterdampas.nl. Dan nemen wij contact met je op!

Wijzigingen zijn opgeslagen