Glanzend huidje

november 2019
Omschrijving afbeelding

Amy gaat er graag op uit met Rotterdampas: van een bioscoopbezoekje tot lekker uiteten. Vandaag gaat ze voor een rustgevende beautybehandeling. Hoe dat bevalt? Lees snel verder! 

Het is me-time! Dit keer geen bankhangsessie of massage, nee. Tijd om mezelf eens even lekker in de watten te leggen en te relaxen met een Basic Boostgezichtsbehandeling. Hiervoor ga ik naar EcoBeauty in Rotterdam, een schoonheidssalon waar gebruik wordt gemaakt van mens-, dier- en milieuvriendelijke producten én waar aandacht voor de klant hoog in het vaandel staat. Het is voor mij de eerste keer bij EcoBeauty, dus ik ben benieuwd!

Eigenaresse Monique ontvangt me heel enthousiast. Ik krijg een kop thee en we beginnen te kletsen over de behandeling, mijn beautygewoontes en make-upgeheimen. Dat zijn er niet heel erg veel, maar het is genoeg achtergrondinfo om in te schatten wat mijn huid nodig heeft. We praten nog even gezellig verder – Monique neemt graag de tijd voor haar klanten en plant altijd meer tijd voor je in dan dat de behandeling lang is – en dan mag ik op de behandeltafel gaan liggen. Haren naar achter, dekentje en handdoek over me heen: ontspannen maar!

Behandeltafel bij Ecobeauty

Stappenplan

We beginnen natuurlijk bij stap 1: schoonmaken. Terwijl Monique bezig is met de reiniging, checkt ze de conditie van m’n huid en bekijkt welke producten ik voor de rest van de behandeling nodig heb. Alles ziet er goed uit (yes!), behalve onder m’n ogen – daar is het een beetje onrustig.

Stap 2: ik krijg een milde peeling waarbij dode huidcellen verwijderd worden. Nadat de peeling op m’n gezicht zit, worden de dode huidcellen met een borsteltje op een zachte manier weggewreven. Dit is vriendelijker voor je huid dan wanneer er echt gescrubd en ‘geschuurd’ wordt met de hand. Terwijl ik steeds meer ontspan, vertelt Monique me tijdens de behandeling (die je met de pas met 25% korting doet) van alles over m’n huid en krijg ik uitgebreid productadvies. EcoBeauty werkt als enige in Rotterdam met producten van Dr. Baumann: deze zijn van zeer hoge kwaliteit. Goed voor je lijf en het milieu dus!

Bruine alg

Okee, stap 3: een maskertje op basis van bruine algen. Dit moet ongeveer 7 minuten intrekken en voedt de huid. Terwijl ik probeer niet in slaap te vallen, schrijft Monique haar bevindingen van mijn huid op en noteert ook gelijk welke producten voor mij het beste zijn. Dit briefje neem ik aan het eind van de behandeling mee naar huis, zodat ik thuis op m’n gemak kan beslissen of ik de producten aanschaf.

De 7 minuten zijn voorbij. Na het schoonmaken van m’n gezicht komt de pot met crème op basis van liposomen tevoorschijn (stap 4). Deze stof zorgt voor verhoging van de huidvochtigheid, zonder dat het vettig aanvoelt. Relaxt stap ik van de behandeltafel. Ik drink m’n laatste beetje thee op, steek het informatiebriefje in m’n zak en bedank Monique heel erg voor de fijne behandeling. Dat was écht chill!

Wijzigingen zijn opgeslagen