Gezellig met z’n allen op stap

januari 2020
Omschrijving afbeelding

Sandra (39), Andrea (42), Sandra (48), Diana (51) en Jeanette (53) zijn collega’s en hebben allemaal een Rotterdampas. Ze gaan er regelmatig samen op uit!

Waarom hebben jullie een Rotterdampas genomen?
Jeanette: ‘Wij zijn collega’s bij het Albeda. Onze werkgever biedt alle medewerkers een Rotterdampas aan als waardering voor de inzet. Dat vinden wij erg leuk en de meeste collega’s maken dan ook graag gebruik van de pas. Zelf heb ik ‘m dit jaar al voor de derde keer.’

Wat doen jullie zoals met de Rotterdampas?
Diana: ‘Ik hou heel erg van naar de bioscoop gaan. Niet alleen Pathé, maar juist ook die kleinere filmhuizen, zoals Kino en LantarenVenster. Met de Rotterdampas is dat natuurlijk super, want je kunt bij elke bios een keer gratis film kijken. Daar maak ik dus dankbaar gebruik van. Met mijn jongste dochter ga ik ieder jaar een keer naar Blijdorp, met de pas. Dat blijft gezellig, ook nu ze 15 is.’

Sandra (39): ‘Ik gebruik de Rotterdampas voornamelijk voor uitjes met mijn kinderen. Duinrell, Madurodam, Blijdorp, dat soort dingen. Laatst heb ik met 50% korting een abonnement op de dierentuin aangeschaft. De kinderen vinden het geweldig! Als zij genieten, ben ik blij.’

Doe je dankzij de pas meer samen met je collega’s?
Jeanette: ‘Zeker. Zo zijn we met een deel van ons team naar het Feyenoord Museum geweest. Dat was erg interessant en bijzonder. Vooral de rondleiding door De Kuip; leuk om het stadion van binnen te zien als er geen wedstrijd is.’

Pik je weleens wat uit het magazine op?
Diana: ‘Ja! Ik spit de acties altijd door en als ik iets leuks tegenkom, ga ik op pad. Ook ga ik regelmatig samen met collega’s naar de Kunsthal of Museum Rotterdam. Leuk toch, dat we allemaal die pas hebben? Zo doe je ook nog eens wat samen buiten het werk.’

Jeanette: ‘Ik kijk ook regelmatig op de Rotterdampas Facebook en Instagram en houd de acties goed in de gaten. Vooral seizoensgebonden dingen vind ik leuk. Een stadswandeling met het Stadsgilde in de zomer bijvoorbeeld, of een tocht met de Spido. Lekker naar buiten in je eigen stad!’

Doe je wel eens iets buiten Rotterdam met de pas?
Diana: ‘Laatst heb ik een dagje Delft gedaan. Toen ben ik met korting naar Museum De Prinsenhof geweest en daarna lekker geluncht bij Eetcafé ‘t Walletje. Superleuk dat de pas ook buiten Rotterdam geldt!’

Met welke beroemdheid zou je samen een Rotterdampasuitje willen doen?
Andrea: ‘Mijn dochter en ik luisteren heel graag naar FunX. Fernando is daar radio-dj in de ochtend en van hem zijn we allebei stiekem wel een beetje fan. Dus ja, met Fernando zouden we best een keer willen afspreken.’

Levert de Rotterdampas je veel voordeel op?
Sandra (48): ‘Ik ontdekte laatst dat ik zelfs korting krijg op mijn yogalessen in Cultureel Centrum Orian. Dat is natuurlijk heel erg fijn, dus daar heb ik zeker gebruik van gemaakt.’

Tip van Jeanette
‘Ik ben onlangs naar het Rotterdams Philharmonisch Orkest geweest in de Doelen. Met de Rotterdampas kreeg ik 50% korting. Het was echt een prachtig concert en geweldig om er zo mee in aanraking te komen!’

Wijzigingen zijn opgeslagen