Die busreisjes brengen je overal!

april 2019
Omschrijving afbeelding

Willemijn van der Maas (63) is model, woont met haar man Freek in Rotterdam centrum en heeft sinds 2003 een Rotterdampas.

Waarom heb je de Rotterdampas genomen?
In 2003 verhuisden we naar Rotterdam en toen heb ik meteen de pas aangeschaft. Het is een leuke impuls om eropuit te gaan, de stad nog beter te leren kennen en om niet alleen de standaard dingen te blijven doen.

Wat is het allereerste wat je met de Rotterdampas deed?
Heel grappig eigenlijk, want dat was dus niet in Rotterdam. Ik was al jaren niet naar de Keukenhof geweest en Rotterdampas had een dagtocht ernaartoe met de bus. Dat kostte zo weinig, dat we dachten; dat gaan we doen. Ik ben totaal geen busreistype, maar dit was echt geweldig. Keurig publiek, geen holadijee, geen parkeerproblemen. Gewoon super.

Voor herhaling vatbaar?
Absoluut. Het is hartstikke gezellig. Ik stap gewoon op bij het Willemsplein en in no time ben ik op de plek van bestemming. Inmiddels heb ik al vele bustripjes gemaakt. Naar Düsseldorf, naar Keulen en naar Sail Amsterdam. Met Rotterdampas kom je overal. Ik denk dat maar weinig mensen dat weten.

Ga je meestal alleen of samen met je man?
Die bustripjes doe ik meestal alleen en soms met mijn dochter. Mijn man heeft de pas ook, maar met hem doe ik meer de geijkte Rotterdamdingen. De Euromast, een filmpje pakken of een tocht met de Spido. Laatst nog naar de Tweede Maasvlakte, dat was bijzonder.

Ontdek je door Rotterdampas veel nieuwe dingen?
Jazeker. Nieuwe tentjes ontdekken, daar houden Freek en ik allebei wel van. We hebben de pas altijd bij ons en dan loop je soms spontaan ergens tegenaan. Afgelopen weekend nog. Toen maakten we een fietstochtje naar Bleiswijk en kregen we korting op een pannenkoek bij Pannekoe. Toch leuk dat je dan je pas bij je hebt.

Wat doe je graag bij mooi weer?
Lekker door de stad struinen, koffiedrinken en poffertjes eten bij Dutch Diner op de Meent. Of gewoon lekker op een bankje zitten bij de Laurenskerk. Ik vind die omgeving zo ontzettend opgeknapt.

Tip van Willemijn
Met de pas kun je voordelig naar de schoonheidsspecialist. Zo ben ik ooit terechtgekomen bij Instituut Puur Beauty in Barendrecht. Daar laat ik me eens in de zoveel tijd helemaal verwennen. Geweldig.

Wijzigingen zijn opgeslagen