De Rotterdamse Haven

september 2018
Omschrijving afbeelding

Dat Rotterdam de grootste haven van Europa heeft wist je ongetwijfeld al. Maar wist je ook dat Rotterdam qua oppervlakte voor meer dan de helft uit water bestaat? En je met de Rotterdampas de haven op de leukste manieren kunt ontdekken? Eén ding is zeker: na het lezen van deze tips wil jij dit indrukwekkende deel van de stad zelf verkennen!

Het water op

Hoe kan het ook anders…Als je een haven wilt verkennen, dan doe je dat natuurlijk per boot. Onder de Erasmusbrug spring je snel in de rij voor een ticket. Alleen de locatie om aan boord te stappen biedt al een mooi uitzicht over de Maas. ‘Niet te veel foto’s maken hoor! Er volgen nog veel meer toffe uitzichten.’ laat een meneer achter je weten. Megaschepen, grote kranen en ontelbaar veel zeecontainers liggen om de hoek. Gewoon in Rotterdam. Wauw! Het beloven 75 indrukwekkende minuten te worden op de Spido.

Tip: Met je pas kun je 1x gratis een rondvaart maken met de Spido. Kies een mooie dag voor de meest bijzondere kiekjes.

Nieuw stukje Nederland

Ja, echt waar! Op de Noordzee is een nieuw stuk Nederland gecreëerd en daarmee wordt de haven van Rotterdam groter en groter. Dus op naar FutureLand op Maasvlakte 2. Want in dit informatiecentrum kom je te weten wat er zich in de haven afspeelt en wat hier in de toekomst gaat gebeuren. Dit bijzondere stuk Rotterdam moet je gewoon van dichtbij zien dus staat bij FutureLand de FutureLand Express al klaar. Met een touringcar toer je over het nieuwste stuk land en kom je nog dichter bij de meest moderne en innovatieve haventerminals. Koop met 50% korting een ticket bij de balie en kijk je ogen uit.

Tip: Naast de Futureland Express krijg je met je Rotterdampas ook 1x 25% korting op een fossielenexpeditie bij FutureLand. Perfect voor alle speurneuzen onder ons!

Wereldhavendagen

Het hele jaar door kun jij met de Spido of FutureLand Express de haven ontdekken. Maar tijdens de Wereldhavendagen (7 t/m 9 september) staat de haven echt in het zonnetje. Tijdens dit weekend gebeuren er nog veel meer spannende dingen op het Rotterdamse water en bij diverse musea. Bijvoorbeeld op het ss Rotterdam. De hele dag door kun je gratis presentaties bijwonen. Zo kom jij alles te weten over de historie van het schip en het monumentale interieur. Of neem een kijkje bij het Maritiem Museum. Hier kun je dit weekend deelnemen aan workshops en aan boord stappen van historische schepen.

Tip: Is je planning tijdens de Wereldhavendagen al vrij vol? Met je pas krijg je het hele jaar door 1x € 3,50 korting op de audio-rondleiding uitwaaien & zwaaien op het ss Rotterdam. Ook deze rondleiding geeft je een uniek kijkje achter de schermen.

Er wachten heel wat avonturen op jou. Veel plezier in Europa’s grootste haven!

Wijzigingen zijn opgeslagen