De mooiste plaatjes met je telefoon

februari 2020

Nina gaat voor de actieve Rotterdampas-uitjes en deelt haar ervaringen graag met andere Rotterdampassers. Dit doet ze in de vorm van een review met toffe foto’s! En om die foto's nóg vetter te maken, gaat ze vandaag op pad...

Wie heeft ‘m tegenwoordig niet in z’n zak zitten: een smartphone. Je neemt ‘m overal mee naartoe en de camera hierop is tegenwoordig zo goed, dat je geen ‘gewone’ camera meer nodig hebt. Ik ben gek op foto’s maken; of het nu op vakantie is of wanneer ik door de stad wandel. Ik ben dus heel nieuwsgierig naar de workshop smartphonefotografie (met je pas krijg je 1x 25% korting)! Ik heb een vriend, Alex, meegenomen. Hij is zelf fotograaf en benieuwd naar de tips die hij zal krijgen.

Aan de slag

We verzamelen in Capelle aan den IJssel, waar we enthousiast worden begroet door Petra. Zij zal ons vandaag de fijne kneepjes van het vak leren. We lopen samen richting een parkje, waar we de eerste informatie krijgen. Hoe breng je diepte aan in je foto? En hoe kan je goed gebruik maken van de zon (die op dat moment mooi schijnt)? We gaan lekker aan de slag! We fotograferen de bomen en het water zo dat er diepte in de foto te zien is.

Daarna fotograferen we de zon die door de takken schijnt en het witte loopbruggetje dat een opvallend punt in het park is. Alex laat mij voor model spelen en schiet nog een paar foto’s terwijl ik gekke sprongen maak.

Bruikbare tips

We vervolgen onze weg langs de dijk, het water en eindigen bij een verzameling van karakteristieke oude gebouwen die er prachtig uitzien. De zon en het licht werken goed mee en maken onze foto’s extra mooi. Tussen het fotograferen door krijgen we tips en kijken we gezamenlijk naar onze foto’s. We leren hoe je van iets simpels, iets moois kunt maken door het goede gebruik van het licht en de hoek waar je vandaan fotografeert.

Aanrader voor beginners

Het was een hele leuke workshop met heldere uitleg. Ook werd ik verrast door de bijzondere plekjes die we tegenkwamen. Ik zou het zelf nog leuker vinden om deze workshop in het centrum van Rotterdam te volgen, zodat je bijzondere mensen en toffe gebouwen kunt fotograferen. In de stad is nog meer leven en ik denk dat je dan pas echt anders leert kijken naar wat er om je heen gebeurt.

Ik heb al de nodige kennis van mijn smartphonecamera, net als Alex. Bovendien heeft hij als fotograaf oog voor het schieten van goede plaatjes. Daardoor hebben we niet heel veel nieuwe dingen geleerd, maar we hebben zeker plezier gehad. Als je smartphonecamera nog geheimen voor je heeft en je handige (beginners)tips wilt krijgen, dan is deze cursus zeker geschikt voor jou!

Wijzigingen zijn opgeslagen