Altijd feest met de pas

maart 2019
Omschrijving afbeelding

Chantal (29) en Daphne (32) zijn zussen en wonen in Rotterdam Kralingen en West. Ze hebben sinds 5 jaar een Rotterdampas.

Waarom hebben jullie een Rotterdampas?
Daphne: ‘Tijdens mijn studie had ik ‘m al: superhandig, al die korting. Zo’n vijf jaar geleden heb ik de pas opnieuw aangeschaft. Een collega had er ook een en ik werd zo enthousiast van alle leuke dingen die hij deed.’

Chantal: ‘En ik nam toen ook weer een pas omdat ik jou er allemaal leuke dingen mee zag doen. Dat doen we nu samen.’

Wat doen jullie zoal met de pas?
Chantal: ‘We maken vooral veel gebruik van de leuke horeca-acties. Ergens gratis koffiedrinken met een stuk taart erbij. Zo ontdekken we meteen nieuwe hippe tentjes.’

Daphne: ‘Vandaag waren we bijvoorbeeld bij Bomm, in Kralingen. Daar hadden ze een leuke actie met risotto met korting; heerlijk!

Doe je ook weleens iets buiten Rotterdam?
Daphne: ‘Jazeker, we hebben laatst een keer een dagje Den Haag gedaan. Toen zijn we naar de Gevangenpoort gegaan en naar Panorama Mesdag; dat kan ook met de Rotterdampas. Hartstikke leuk natuurlijk, want we kennen Den Haag eigenlijk helemaal niet zo goed.’

Chantal: ‘En afgelopen zomer zijn we gaan waterskiën in Nesselande, dat was echt superstoer. Wat ik ook heel leuk vind, zijn de echt toeristische dingen. Elk jaar gaan we naar de Euromast en drinken we daar lekker koffie. Dat zou ik zonder de pas niet zo snel doen.’

Maken jullie veel gebruik van acties uit de mails?
Chantal: ‘De Maandmail en Lastminute mails houden we zeker in de gaten. Beautysalon Sei in Kralingen doet vaak mee met leuke acties, dus daar maak ik nog weleens gebruik van. Dan laat ik me heerlijk verwennen.’

Rotterdampas bestaat dertig jaar. Reden voor een feestje?
Chantal: ‘Bestaat hij al zo lang? In mijn herinnering is de Rotterdams er altijd geweest en dat klopt dus ook, want zelf word ik dit jaar ook dertig, haha! Dat is natuurlijk wel een bijzondere leeftijd. Mijn zus is het al twee jaar. Dus tijd voor een feestje.’

Hoe gaan jullie het vieren?
Daphne: ‘Met een hele dag vol leuke dingen. Het Wereldmuseum vind ik altijd heel interessant, en daarna natuurlijk lekker lunchen.’

Chantals tip
‘Maak zoveel mogelijk gebruik van de Eten & Drinken-acties. Dan ontdek je leuke, hippe tentjes, zoals ESTO, waar we laatst heerlijke dadeltaart aten via de pas.’

Wijzigingen zijn opgeslagen