Het is altijd leuk in dit park

Herten voeren in Plaswijckpark
1 december 2021
Blogs
Pas gedaan

Kimberley, Richard, Kayleigh en Brandon gaan met het hele gezin naar Plaswijckpark. Met Rotterdampas krijg je 1x gratis entree of 1x 50% korting op een jaarabonnement.

‘Drie, twee, een… start!’

En weg zijn Kayleigh en Brandon voor een rondje scheuren door de Verkeerstuin van het Rotterdamse Plaswijckpark. Tussendoor wordt er natuurlijk nog gestopt voor het verkeer van rechts, moet de skelter worden volgetankt bij de benzinepomp en gewassen bij de carwash. ‘Dit blijft al-tijd populair’, vertelt Kimberley. ‘Ze zijn helemaal gek van het rijden op die skelters. Maar ja, dat vindt volgens mij elk kind dat in Plaswijck is geweest, haha. 

Kinderen rijden op een skelter in Plaswijckpark

Na flink wat rondjes vinden Kimberley en Richard het wachten mooi geweest: ‘Kom jongens, we gaan! Even door naar een andere leuke attractie.’ Dat wordt de kabelbaan waarbij je over het water heen zoeft. ‘Vroeger vond ik dat eng’, zegt Brandon. ‘Maar nu niet meer!’ Ook Kayleigh staat al boven. ‘Wauw, dat ging best snel. Echt heel gaaf!’

Tussen de dieren

Na al dat avontuur zoekt het viertal de rust op bij een bezoekje aan de damherten. Kimberley: ‘In dit verblijf mag je tussen de dieren rondlopen. Ze zijn wel een beetje schuchter, dus aaien lukt niet altijd, maar het is wel een mooi stuk groen om doorheen te struinen.’

Gezin staat tussen de herten in Plaswijckpark

Een à twee keer per jaar gaat het gezin van Thijs naar dit recreatiepark toe. ‘Het is hier altijd leuk en het is voor ons als ouders een heel overzichtelijk park. Wat voor weer het ook is, er is altijd iets leuks buiten of binnen te beleven: met een zonnetje kun je in het buitenzwembad duiken en bij slecht weer is de binnenspeeltuin natuurlijk altijd goed. Ook de diertjes zijn favoriet.

Het viertal loopt richting de uitgang. ‘O, kijk! Daar liggen de zwanen. Zullen we er nog even ingaan? Dat hoort er wel bij, een rondje met de waterfiets over de plas.’ Wat een relaxt einde van een dagje uit. Volgend jaar weer?

Gezin vaart op het water in een bootje in Plaswijckpark

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App
Rotterdampaswinkel
Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 14 010
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur

Bij drukte sluit de wachtrij een half uur voor sluitingstijd

 

Alle verkooppunten