Wat een rust hier op het water

Een man, vrouw en baby varen op een fluisterboot
1 september 2023
Blogs
Pas gedaan

Diwa (34), haar man Allistair (32) en hun zoontje Elai (10 maanden) stappen aan boord van Fluisterboot de IJsvogel.

Een idyllisch plaatje

‘Wat is het hier mooi…’ Diwa en Allistair kijken hun ogen uit. Samen met hun zoontje Elai en nog zo’n twintig passagiers maken ze op deze mooie herfstmiddag een tochtje door de wateren van Spijkenisse en omgeving. We zijn het centrum inmiddels uitgevaren en de elektrische boot glijdt geruisloos door de groene polder. Koeien staan te grazen in het weiland, enorme libellen zoemen door het riet en af en toe zwemt er een gans of een zwaan voorbij. Een idyllisch plaatje!

‘Wij maken wel vaker boottochtjes, bijvoorbeeld met de Pannenkoekenboot en de Spido, maar dit is toch weer heel anders; zó rustgevend’, vindt Diwa. ‘Leuk ook dat de schipper zoveel vertelt over wat we onderweg zien, ik steek er echt wat van op. Hij zei net trouwens dat deze boot de enige is die toestemming heeft om hier te varen, dat verklaart waarom het zo heerlijk rustig is op het water.’

Een man vrouw en baby varen op een fluisterboot

Echt midden in de natuur

‘Au!’. De rust wordt verstoord door een kreet van Allistair. Hij is gestoken door een horzel! Ja, we zitten écht midden in de natuur. Diwa ligt in een deuk: ‘Dat zo’n beest nou net weer jou moet hebben,’ giert ze tegen haar man. Allistair kan er zelf gelukkig ook om lachen.

Halverwege de route maakt de boot nog een tussenstop bij Wijndomein de Vier Ambachten. ‘Heel schattig; er is een tweedehandswinkeltje en er loopt een varken rond’, vertelt Diwa enthousiast als ze weer aan boord van de IJsvogel stapt. ‘Deze boottocht is echt een aanrader als je houdt van natuur en even helemaal tot rust wil komen.’

‘Let op, bukken!’ roept de schipper ineens, en alle passagiers duiken ineen als de boot onder een bruggetje door vaart. ‘Wordt het toch ook nog even spannend’, knipoogt Diwa.

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App

Rotterdampaswinkel

Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 14010
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur

bij drukte sluit de wachtrij een half uur voor sluitingstijd

je kunt hier alleen pinnen

Alle verkooppunten