Bij de tango moet je elkaar aanvoelen

stel danst samen met anderen tango in een danszaal
10 december 2020
Blogs
Pas gedaan

Annet (22) en haar vriend David (26) doen een basiscursus Argentijnse tango bij Tangostudio Cuartito Azul. Met je Rotterdampas krijg je 1x 25% korting op de basiscursus van 13 lessen. Hoofdredacteur Maaike interviewde het stel over hun dansavontuur. Check it out!

‘Ik zei altijd: Als ik een vriend krijg, moet hij mee op stijldansen’, lacht Annet. Dat is mooi gelukt, want nu zweeft ze samen met David over de dansvloer van Tangoschool Cuartito Azul. Of nou ja, zweven… Het is af en toe nog een beetje zoeken, die Argentijnse tango.

‘Deze dans is heel intiem en je mag veel improviseren met de passen, dus je moet elkaar goed aanvoelen. Bovendien moet ik David volgen; dat was voor mij ook even wennen’, knipoogt Annet. ‘We begonnen de cursus met simpele pasjes, zoals samen lopen. Dat moest ik een paar keer met mijn ogen dicht doen, om beter te voelen wat David zou gaan doen. Moeilijk hoor, in het begin stonden we veel op elkaars tenen, haha! Maar nu gaat het al veel beter.’

stel danst samen tango

De lessen zijn heel ontspanne

Het stel kwam via Rotterdampas bij de Argentijnse tango terecht. ‘Op rotterdampas.nl vonden we een tangoworkshop; die besloten we te proberen’, vertelt David. ‘Van tevoren waren we best zenuwachtig, maar dat was nergens voor nodig: we werden hartelijk ontvangen, het dansen was leuk en de sfeer heel relaxed. Wij waren meteen verkocht!’

Nu doen ze de cursus Basis-1 bij leraren Hugo en Marieke, ook de eigenaren van Cuartito Azul. ‘Een leuk stel dat perfect op elkaar is ingespeeld’, vindt Annet. ‘Elke les leren ze ons een paar passen. Die doen ze voor, waarna de muziek aan gaat en wij zelf mogen oefenen. Als je vragen hebt, kun je die meteen stellen. De lessen zijn heel ontspannen: we leren veel, maar we hebben ook veel lol’, vult David enthousiast aan.

Aan het einde van de les geven Hugo en Marieke een korte demonstratie met de passen die ze vandaag hebben geleerd. De cursisten kijken hun ogen uit. ‘Mooi, hè?’, zucht Annet vol bewondering. Lachend trekt ze David de dansvloer op: ‘Zullen wij nog maar even verder oefenen?’

Lijkt het jou ook leuk om een actie voor het Rotterdampasmagazine te reviewen, inclusief mooie foto’s en een interviewtje achteraf? Of zie jij jezelf samen met je koters shinen in de rubriek Kids&Co?

Meld je dan nu aan! Mail je naam, leeftijd, pasnummer en telefoonnummer naar info@rotterdampas.nl. Dan nemen wij contact met je op!

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App
Rotterdampaswinkel
Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 140 10
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur

Alle verkooppunten