Tokkelen vinden we het leukst!

maart 2021
Sidney slingerend door het klimbos

Sidney (20) en haar vriendin Michelle slingeren door de boomtoppen bij Klimpark Fun Forest. Met Rotterdampas kun je hier onbeperkt met 25% korting klimmen!

Zzoeffff! Daar komt Sidney via een kabel aan gescheerd door de boomtoppen van het Kralingse Bos. Soepel landt ze op het platform aan de boom. ‘Tokkelen is echt relaxed,’ lacht ze, ‘dit vind ik echt het leukste onderdeel van het klimmen!’

En ze kan het weten, want Sidney heeft inmiddels alle hoeken en gaten van Klimpark Fun Forest gezien. Samen met vriendin Michelle is ze vanmiddag lekker actief bezig; zelfs het meest uitdagende klimparcours hebben ze al afgevinkt. ‘Daar kom je van alles tegen: wiebelbruggen, balken met bewegende touwen, gedeeltes waar je moet tokkelen, een soort apenslinger... Dat vond ik allemaal goed te doen’, zegt ze. ‘Maar soms is het ook een gedoe om naar de overkant te komen; bij het klimmen via hangende autobanden zakte ik steeds weg in een halve split, haha.’

Sidney in actie in het klimbos

‘En vergeet dat net niet’, knipoogt Michelle, die inmiddels ook op het platform is aangeland.

‘O ja, dat was voor mij echt het moeilijkste obstakel’, lacht Sidney. ‘Je moest via een elastiek in een net springen en dan weer een stuk de boom in klimmen. Ik lag in dat net en wat ik ook probeerde, het lukte me maar niet om in die boom te komen. In het begin kon ik er nog om lachen, maar op een gegeven moment was ik zo moe dat ik dacht: haal me uit hieruit, haha! Maar Michelle stond me goed aan te moedigen en uiteindelijk lukte het me toch. Daarna was alles een fluitje van een cent, zelfs de vrije val van 12 meter hoogte.’

Pardon!?

‘Dat is de uitsmijter van het parcours’, antwoordt Sidney zonder blikken of blozen. ‘Je zit natuurlijk vast aan een elastiek, maar je valt een stuk en dan land je netjes op de grond.’

‘Die val is even spannend, maar alles is hier superveilig,’ vult Michelle aan. ‘Je krijgt vooraf uitgebreide instructies en bent tijdens het klimmen de hele tijd gezekerd. Bovendien kun je op elk moment hulp vragen aan een medewerker.’

Prima te doen dus, vinden de meiden. ‘Wij hebben in elk geval een topmiddag, dit is echt een leuke activiteit voor in de lente!’

‘Kom, dan maken we dit rondje nog even af’, zegt Sidney. En weg scheren ze weer, het bos in.

Wijzigingen zijn opgeslagen