We blijven natuurlijk wel stijve Hollanders!

Annemarie Kranenburg (56) uit Poortugaal is kleuterjuf. Samen met vriendin Carola (50) krijgt ze een proefles buikdansen bij Kaouther Belly Dance.
“Hallo?!” roep ik door de deur van de dansstudio die al openstaat. Dat voelt gelijk gastvrij. “Welkom!” roept Kaouther hartelijk en we krijgen een korte rondleiding door de ruimte: een grote kamer met overal spiegels en een fijne, warme sfeer. Dat zal misschien komen door het zithoekje dat heel gezellig, Oosters aandoet.
We hebben makkelijk zittende kleding aan en verruilen onze schoenen voor sokken. Ook krijgen we een mooie, kleurrijke doek aangereikt die we om onze heupen binden. De belletjes en pailletjes die hieraan zitten staan niet alleen vrolijk, maar het helpen ook om te zien hoe je beweegt. We zijn er klaar voor! Eerst de warming-up. Als onze spieren een beetje warm zijn, beginnen we met de basispasjes. Wat is Kaouther een aardige vrouw. Ze legt het heel rustig uit en doet alles goed voor. Ze helpt je ook met het vinden van de juiste houding en behandelt ons helemaal niet als beginners. Want we blijven natuurlijk wel stijve Hollanders, haha!

Choreografie
Na een half uurtje dansen begin ik spieren te voelen waarvan ik niet wist dat ze er zaten. Maar Carola en ik hebben het ontzettend naar onze zin. Het lukt ons zelfs om de pasjes in te studeren en de choreografie na te dansen.
"Dat uurtje buikdansen voelt als een flinke fitnessworkout. De muziek heeft flink wat tempo, maar gelukkig zitten er ook rustigere stukjes in om een beetje op adem te komen. Het schijnt dat buikdansen goed helpt als je van wat extra kilo’s af wil én dat buikdansen ook heel geschikt is voor mannen. Dus, je kunt er ook een leuk uitje samen van maken. Als er over een tijdje wat minder maatregelen gelden, dan trommel ik een paar vriendinnen op en ga ik zeker nog een keertje dansen bij Kaouther. Dat is het dagje spierpijn wel waard!"
Bekijk deze actie
