Spelen tot je erbij neervalt

Klein jongetje speelt op een klimrek
13 december 2022
Reviews

Mirjam en haar zoontjes Christoph (6) en Luka (1) gaan vaak op pad met hun Rotterdampas. Samen bezoeken ze educatieve en leuke kinderactiviteiten. Vandaag doet Mirjam samen met Luka mee aan een peutergymles bij Serrah Sport in Rotterdam.

Even inkomen

Het is woensdag, mijn vrije dag. Tijd om weer iets leuks te doen! Mijn oudste zit op school, dus ga ik op pad met mijn dreumes Luka. We beginnen de dag lekker sportief met een peutergymles van Serrah Sport. Onderweg naar de les valt Luka in slaap. Dat is bijzonder, want sinds kort voelt hij zich groot genoeg om nog maar één dutje per dag te doen. Als we bij de sportzaal aankomen, is hij dan ook een beetje chagrijnig en heeft hij allesbehalve zin in de les. Als we kennis hebben gemaakt met Sergio, de oprichter van Serrah Sport, én een opzwepend liedje hebben gehoord, komt hij er gelukkig al aardig in.

Kind kruipt over de grond

Op ontdekkingstocht

In de sportzaal staat een prachtig parcours opgebouwd. De kleintjes kunnen zich uitleven op meerdere toestellen, gymmatten en attributen, die ze op hun eigen tempo kunnen doen. De swingende muziek op de achtergrond spoort ze extra aan om gezellig mee te doen. Als ouder blijf je in de buurt om je kind te begeleiden, dus ga ik met Luka de zaal door. Hij praat op zijn eigen manier en wijst naar de cirkels en ballen die hij ziet liggen. Stipt het parcours volgen? Dat is hem te saai, lekker van de matten afglijden en buiten de lijntjes lopen om de bal te schoppen is veel interessanter! Ik geniet van zijn ontdekkingen. Zo vindt hij de trappen in het parcours erg leuk. Die hebben we niet in ons huis, dus dat is nieuw. Ik zie hem denken: moet ik erop, onder of erover? Uiteindelijk probeert hij het alle drie. Niks is fout.

Kindje kruipt door een hoepel

Samen spelen

Aan het einde van de gymles mogen de ouders meedoen met een spel. We maken een staart aan onze broek vast, die we van elkaar moeten afpakken. Ik ben verbaasd dat Luka als jonge dreumes al snapt dat hij weg kan rennen. Hij schatert het uit als mamabeer achter hem aan rent, we hebben echt lol samen! Mijn tip als je ook een peutergymles gaat doen: probeer zoveel mogelijk activiteiten uit. Je zult versteld staan van wat je kleintje allemaal al kan.

De les is nu echt bijna afgelopen en Sergio roept alle kindjes bij elkaar. Als cool down mogen ze samen een megagrote kleurplaat inkleuren. Moe, maar ontzettend voldaan gaan we naar huis. Luka slaapt na de les maar liefst vier uur. Dit gaan we zeker nog eens doen!

Kind klimt op een trap

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App

Rotterdampaswinkel

Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 14010
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur

bij drukte sluit de wachtrij een half uur voor sluitingstijd

je kunt hier alleen pinnen

Alle verkooppunten