Lekker meppen

Padel
25 augustus 2022
Reviews
Magazine

Nadja Paais (49) woont in Kralingen en gaat samen met haar collega’s een potje padel spelen bij Padelclub Rotterdam. ‘Het wordt voor mij de eerste keer, dus ik ben reuze benieuwd!’

‘Sportief bezig zijn is echt mijn ding. Ik hardloop graag en ga naar de sportschool. Tennis, badminton en squash heb ik wel eens eerder gedaan, maar padel nog niet. Daarom vind ik het echt heel leuk om het uit te proberen. Samen met collega’s Jessy, Fernanda en Lucien ga ik de baan onveilig maken! 

 

Padel

Mix tussen tennis en squash

We krijgen bij Padelclub Rotterdam allemaal een racket te leen. Na wat uitleg van instructeur Adrian gaan we de baan op. Het spel lijkt op een mix tussen tennis en squash. De puntentelling, een bal over het net slaan en dat ‘ie één keer de grond mag raken, zijn ook tennisregels. Toch mag je het balletje hier tegen de glazen achter- en zijwanden laten stuiteren voordat je ‘m terugslaat, dat lijkt dan weer op squash.

We beginnen hartstikke fanatiek met z’n allen. We proberen ons aan de regels te houden, maar dat is soms nog best ingewikkeld voor zo’n eerste keer. Gelukkig heeft een van m’n collega’s wat meer tenniservaring, waardoor ze de balpositie op het veld en de puntentelling snapt. Dat scheelt!

Padel

Kort racket

Het wordt écht leuk als we besluiten de regels te laten voor wat het is en lekker gaan meppen! Dan merk ik pas hoe intensief deze sport eigenlijk is: ik sta lekker te zweten. Je loopt veel en ik wil echt alle ballen raken. Het racket is wat korter dan een tennisracket, waardoor ik soms denk dat ik een bal makkelijk red, maar mis sla omdat m’n racket te kort is haha!

Wat het extra leuk maakt is dat je dit spel altijd met z’n vieren speelt. Het is hartstikke gezellig en samen heb je de grootste lol. Na een uurtje vonden we het mooi geweest. Een winnaar is er niet, want we hebben onderling van plek gewisseld – en natuurlijk de spelregels gelaten voor wat het was, zodat we allemaal een keer met elkaar gespeeld hebben. Ik zou zeker nog een keer een les boeken, want het is superleuk om te doen!

Padel

Ook leuk

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App

Rotterdampaswinkel

Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 14 010
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur
za van 10 tot 16 uur (t/m 27 mei)

bij drukte sluit de wachtrij een half uur voor sluitingstijd

je kunt hier alleen pinnen

Alle verkooppunten