Ik heb gelijk al een goeie rechtse!

Vrouw bokst met haar trainer
1 december 2021
Reviews
Magazine

Shirley (35) uit Rotterdam reist af naar Noes Fiolet Studio’s in Capelle aan den IJssel voor een proefles boksen. Ze is reuze benieuwd!

Vijftig hobby's

‘Ik ben iemand met vijftig hobby’s. Paardrijden, zingen, dansen: het is allemaal leuk om te ontdekken en daarbij nieuwe mensen te leren kennen. Daarom is het hebben van een Rotterdampas ook zo leuk, de drempel is heel laag om iets wat je nog nooit gedaan hebt te proberen. En vandaag is dat boksen!

Eenmaal binnen bij Noes Fiolet Studio’s begin ik in de kantine met een kopje thee. Even sfeer proeven, een praatje maken en wachten op wat komen gaat. Een vriendelijke medewerkster laat me de kleedkamer en kluisjes zien, geeft nog wat kledingadvies (doe vooral makkelijke kleding aan) en zorgt voor een paar handschoenen.

Mensen doen een boks warming up

In de houding

Trainer Ricardo staat al klaar voor de groep. Het is een heel divers gezelschap. Jong, oud, man, vrouw, beginneling en gevorderd. Dat vind ik fijn, dan ben ik niet de enige die onervaren is.
We beginnen met een warming-up: touwtjespringen, opdrukken en nog een paar oefeningen. Dan neemt Ricardo me apart en mag ik gelijk de boksring in! Terwijl de rest aan het sparren is, geeft hij me wat tips en tricks. Ik leer stoten, hoe ik moet verdedigen en krijg uitgelegd wat er gebeurt als ik fouten maak. Een goeie klap tegen je hoofd, haha! Maar ik krijg ook het compliment dat ik nu al een heel goeie rechtse heb.

Vrouw staat in de boksring met haar trainer

Sociaal bezig zijn

Daarna doe ik nog mee met de groep. We gebruiken stootkussens om tegen te slaan, later leggen we die aan de kant en doen we nog een rondje van het echte werk. Het is superleuk, maar soms ook best pittig. Het toffe is dat je soms heel gefocust bezig bent, maar er ook ruimte is voor een praatje. Daar houd ik wel van, van dat sociale! Na een uurtje zit het erop. Ik voel me moe, maar ook best energiek. M’n polsen doen zeer, dus ik verwacht daar nog wat spierpijn van te hebben, haha. Maar dat is het zeker waard!

Vrouwen sparren met elkaar tijdens een boksles

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App

Rotterdampaswinkel

Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 14 010
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur

bij drukte sluit de wachtrij een half uur voor sluitingstijd

je kunt hier alleen pinnen

Alle verkooppunten