Ik ben geen autoliefhebber, maar hier word ik blij van!

Louwmanmuseum
25 augustus 2022
Reviews
Magazine

Willem Jonkman (49) gaat graag met zijn Rotterdampas op pad. Samen met man Harm (57) gaat hij auto’s kijken in het Louwman Museum in Den Haag.

 

‘Ik denk dat ik al 17 jaar een Rotterdampas heb. Wat hebben we er al veel mee gedaan! Niet alleen in onze eigen stad, maar ook daarbuiten. Harm en ik zijn al eens eerder bij het Louwman Museum binnen geweest, maar er is zóveel te zien daar, dat een tweede bezoekje zeker nog op ons lijstje stond. We hebben er zin in! 

Zodra je het museum ziet ben je al onder de indruk. Wat een imposant gebouw en grootse entree: dat belooft veel goeds. We beginnen de route met de eerste auto’s. De opbouw is hier heel goed gedaan: je krijgt genoeg informatie om de ontwikkeling van de wagens te leren kennen. Grappig dat rond 1900 al de eerste ‘elektrische’ vierwieler is ontworpen.

Louwmanmuseum

Uniek

Na dit stukje geschiedenis loop je door zalen vol auto’s heen. Van gedateerde exemplaren waar er miljoenen van zijn gemaakt, tot unieke stukken. Denk aan de Cadillac van Elvis Presley, de strandauto van het Koninklijk Huis of de allereerste – nu compleet verroeste – Toyota. Ik ben helemaal geen autoliefhebber, maar hier word ik toch wel heel blij van! 

Het leuke is dat ze zich in het museum ook nog andere dingen laten zien. Zoals een collectie van benzinepompen van vroeger. Echt zoals je ze uit Amerika kent. Of een tentoonstelling met allerlei mooie tekeningen en schilderijen, dat geeft een goeie afwisseling.

Na twee uur rondstruinen hebben we voorlopig genoeg auto’s gezien. Mijn favoriet blijft toch de Aston Martin van James Bond uit de film Goldfinger. Ik vind al die snufjes –die mitrailleurs die uit de voorkant van de auto komen en die schietstoel – zo gaaf!’

Ook leuk

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App

Rotterdampaswinkel

Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 14 010
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur
za van 10 tot 16 uur (t/m 27 mei)

bij drukte sluit de wachtrij een half uur voor sluitingstijd

Alle verkooppunten