Ravotten in De Speeldernis

Jongen klimt in een boom
7 november 2022
Reviews

Marloes, bekend van @thuis_bij_loesje, is getrouwd en heeft drie kinderen. Samen gaan ze regelmatig op pad om de leukste Rotterdampasacties te ontdekken. Deze keer gaan ze naar de Speeldernis!

Samen met vriendin Linda en onze kinderen Sam, Juna, Mila, Mason en Finley ga ik vandaag naar Natuurspeeltuin De Speeldernis. We komen hier vaker, want het is een superleuke speeltuin! We hebben er zelfs een keer Sam z’n verjaardag gevierd en ook dat was een groot succes. Omdat ze hier steeds leuke activiteiten organiseren, komen we regelmatig terug.

Meisje speelt in een tunnel

Vies worden verplicht

Ik kan de Speeldernis het beste omschrijven als een verwilderd park waar kinderen lekker vies mogen worden. Er lopen beekjes met water, overal zijn bomen, struiken,touwen, bruggetjes, schommels en tunnels. De beste ingrediënten om een middag lekker te klimmen, slootjespringen, hutten bouwen en gewoon op avontuur gaan. Vies worden is hier verplicht!

Twee kinderen kijken naar een paddenstoel

Speuren naar paddenstoelen

We hebben mazzel met prachtig herfstweer. De meiden en hun vriendjes beginnen meteen aan de paddestoelenspeurtocht die is uitgezet voor het Herfstfeest. Mijn zoon en zijn vriendje gaan liever zelf op avontuur. De Speeldernis is groot, maar niet té groot, dus Linda en ik hoeven ze niet in de gaten te houden. We gaan even ergens zitten voor een kop koffie. Dat hebben we goed voor elkaar!

Jongen staat met een tak in zijn hand

Kastanjes roosteren

De Speeldernis organiseert veel extra activiteiten. Je kunt er vaak knutselen, er wordt een feestje georganiseerd of staat er een kampvuur aan. Zo ook vandaag! De kids kunnen bij het kampvuur kastanjes roosteren en dat is echt heel leuk om te doen. We hebben ook weleens broodjes geroosterd of popcorn gepopt. We blijven met z’n allen bij het kampvuur zitten, tot onze kastanjes klaar zijn om van te smullen.

Kinderen bij een kampvuur

Met zes kinderen in Natuurspeeltuin de Speeldernis echt het ideale uitje. De kinderen vermaken zichzelf de hele middag. Ook mogen ze nog knutselen met kastanjes, wat eigenlijk betekent dat ik en mijn vriendin helemaal losgaan en de kinderen aanwijzingen geven. Wat hebben we hier een lol in! Je raadt het al… we komen zeker nog een keer terug!’

Meisje knutselt met kastanjes

Ook leuk

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App

Rotterdampaswinkel

Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 14 010
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur
za van 10 tot 16 uur (t/m 27 mei)

bij drukte sluit de wachtrij een half uur voor sluitingstijd

je kunt hier alleen pinnen

Alle verkooppunten