Oh Oh Den Haag

Vrouw zit in een kappersstoel in een tentoonstelling van het Haags Historisch Museum
8 januari 2023
Reviews

Fernanda (45) woont in Rotterdam en is een echte levensgenieter. Ze onderneemt graag nieuwe dingen en stapt zoveel mogelijk uit haar comfortzone. Vandaag brengt ze een bezoek aan het Haags Historisch Museum.

Tijd voor Haagse historie

Ik kom vaak in Den Haag om te winkelen en ik heb er weleens een halve marathon gelopen, maar een museum heb ik hier nog nooit bezocht. Daar komt vandaag verandering in! Ik ga naar het Haags Historisch Museum, op tien minuten loopafstand van Den Haag Centraal. Je kunt hier meerdere tentoonstellingen bewonderen. Ik begin bij ‘Den Haag Vandaag, 1945 tot nu’, over hoe de stad is veranderd sinds de Tweede Wereldoorlog. Erg leuk, ik heb het gevoel dat ik even terugga naar mijn eigen jeugd. Zo zie ik een karakteristieke keuken met granito aanrecht die mij doet denken aan het huis waar ik ben opgegroeid. En ook het verhaal over de SRV-wagen die vroeger langs de deuren reed en boodschappen achterliet neemt me mee naar die goeie ouwe tijd.

Kunstwerk uit het Haags Historisch Museum

Indrukwekkende foto's

In de volgende tentoonstelling staat de Haagse Alexine Tinne centraal. Zij was in de 19e eeuw een van de eerste vrouwelijke fotografen van Nederland en maakte prachtige foto’s tijdens haar reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Indrukwekkend om te zien!

Vrouw heeft een pruik op

Raar maar waar

Ik sluit mijn bezoek af met de expositie ‘Haags Haar’, over kapsels die door de jaren heen in de mode zijn geweest in Den Haag. Ik wist niet dat hier zoveel interessante verhalen over te vertellen zijn. Zo lees ik over soldaat Rinus die in 1971 veroordeeld werd tot bijna twee jaar gevangenisstraf omdat hij weigerde zijn haar af te laten knippen. Dat kun je je nu toch niet meer voorstellen… Natuurlijk komt ook de bekende Haagse mat voorbij, de foute coupe die hier nooit echt uit het straatbeeld is verdwenen.

Na twee uur rondlopen in dit mooie museum, ga ik weer richting Rotterdam met een hoofd vol interessante weetjes over de Hofstad. Ik kom hier zeker nog eens terug.

Ook leuk

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App

Rotterdampaswinkel

Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 14 010
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur

bij drukte sluit de wachtrij een half uur voor sluitingstijd

Alle verkooppunten