Even soepel over een muurtje springen doe ik nu vaker!

Man-springt-over-een-kast-in-een-gymzaal
1 september 2021
Reviews

Jens (20) uit Delfshaven gaat samen met zijn zus Nikki (16) freerunnen bij Rooftop Kings. Met Rotterdampas krijg je 1x 50% korting op een maandabonnement.

‘Sportief ben ik altijd al geweest, ik hou ervan om lekker actief bezig te zijn. Vroeger deed ik aan judo, surfen en flowboard. Nu ben ik regelmatig aan het boksen en kun je me vaak in de sportschool vinden. Ik heb echt heel veel zin het freerunnen. Het is toch cool als je als een soort Spiderman door de stad kan springen van muurtje naar dak?!

Samen met mijn zus en partner in crime Nikki spreek ik af in een gymzaal vlakbij Rotterdam Centraal, hier trainen de Rooftop Kings.

jongen en meisje zitten op een bank in een sportzaal. Zij luisteren naar de trainer.

Parcours

We worden enthousiast welkom geheten door Redouan. Hij heeft in de zaal een parcours gemaakt met een turnkast, een paar banken en een mat. Eerst krijgen we nog wat uitleg en een paar veiligheidstips: tijdens het rennen je handen uitstrekken en je vingertoppen niet gebruiken. Ook moet je met twee voeten naast elkaar landen. Check! Dat voorkomt waarschijnlijk een hoop blessures…

meisje springt over bank in gymzaal

Wat een gevoel

We gaan oefenen om de techniek onder de knie te krijgen! En dat is best even wennen. De hoge sprongen zijn het moeilijkst, je moet echt veel kracht zetten om van de grond op de kast terecht te komen. We pakken de trampoline erbij. Dan merk je wat er gebeurt als je echt heel hoog springt. Als dat lukt krijg je zo’n ultiem gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. Heel gaaf! Na een uurtje zit de les erop. We hebben veel geleerd en gedaan.'

Ik geloof niet dat ik klaar ben om het dak op te gaan, maar even soepel en veilig over een muurtje springen doe ik nu wel vaker!

Jens

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App
Rotterdampaswinkel
Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 140 10
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur

Alle verkooppunten