Met flink wat groente naar huis!

tuintour
1 maart 2022
Reviews
Magazine

Justin Nanlohy (36) uit Spijkenisse krijgt een tuintour bij Velt Rotterdam en neemt na afloop nog lekkers mee naar huis.

Tekst: Amy Schellius
Fotografie: David Rozing

‘Het is even zoeken naar de weg – de ingang ligt namelijk een beetje verstopt naast een bedrijventerrein, maar het is gelukt! Ik sta tussen het groen krijg zo een tuintour van Velt Rotterdam: een vereniging die zich inzet voor de bewustwording van ecologisch leven en tuinieren. Mijn vrouw en ik proberen samen met ons dochtertje ook steeds bewuster, gezonder en biologischer te leven, dus ik ben heel benieuwd wat ik hier kan opsteken!

De rondleiding is op het terrein van De Stadsboerin. Hier liggen verschillende bedden (stukken grond waar planten en gewassen in kunnen groeien) vol groente en fruit(bomen). In een uurtje tijd krijg ik van alles te horen over hoe de ecologische cyclus van zaaien tot oogsten werkt en wat er op dit moment allemaal groeit en bloeit. Zo vertelt gids Marlen dat het best intensief is om de grond gezond te houden. De vrijwilligers zijn bijvoorbeeld tachtig procent van de tijd bezig met het wieden van onkruid. Bizar veel!’

groene plant

Groene vlag

‘En dan mag ik zelf aan de slag! Er kan geoogst worden bij de groen vlaggetjes in de grond, dat betekent dat het rijp is. Ik struin tussen de bedden door en zie genoeg lekkers staan. De buit: wat wortels, koolrabi, knolvenkel en aubergine. Tussendoor mag ik ook nog de bloemetjes van de honingsalie proeven. De smaak is lekker zoet. Heel bijzonder! 

Ik vond het ontzettend interessant om deze tour te volgen. Het is zeker een aanrader om bijvoorbeeld kids ervan bewust te maken waar voedsel vandaan komt en dat er meer is dan de supermarkt. We hebben thuis heerlijk genoten van de knolvenkel uit de oven en de salade van de rest van mijn oogst. Heerlijk!’

ruiken aan groenten

Ook leuk

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App

Rotterdampaswinkel

Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 14 010
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur
za van 10 tot 16 uur (t/m 27 mei)

bij drukte sluit de wachtrij een half uur voor sluitingstijd

je kunt hier alleen pinnen

Alle verkooppunten