Hallo, baby!

Baby ligt op een kleed
31 januari 2022
Reviews

Mirjam en haar zoontje Christoph (6) gaan vaak op pad met hun Rotterdampas. Samen bezoeken ze educatieve kinderactiviteiten. Zo maakt Christoph (@dekleineontdekker) al op jonge leeftijd kennis met musea en kunst. Vandaag bezoekt Mirjam Kinderpraktijk BIMBI met de nieuwste Kleine Ontdekker: Luka!

In contact met mijn baby

Sinds de geboorte van Luka heb ik een heerlijke, maar ook drukke tijd, waarin ik volop bezig ben met het ontdekken van mijn pasgeboren baby. En daar kan ik soms wel wat hulp bij gebruiken… Mijn Rotterdampas uitje van vandaag komt dus als geroepen: ik ga een les ‘In contact met je baby’ volgen bij Kinderpraktijk BIMBI. Zo leer je je kindje beter begrijpen en vertroetelen met massage en babyyoga. Dat is wel even wat anders dan focussen op het verschonen van luiers en op tijd voeden. Ik ben heel benieuwd!

Chiara, die de cursus geeft, staat mij met een grote glimlach op te wachten. Als ik rustig binnen zit, merk ik gelijk wat voor een hectische ochtend ik achter de rug heb. Tijd om alle drukte los te laten. Ik haal even diep adem en geniet van de geur van etherische oliën die ik ruik. Luka slaapt nog, waardoor ik op m’n gemak iets drink en onze spullen uitpak. Chiara heeft een verschoon- en voedruimte, met luiers, extra kleertjes én keuken beschikbaar, waardoor ik alleen een handdoek en hydrofiele luier voor op de yogamat mee hoef te nemen. Heel handig!

Selectie van etherische oliën

Muizenbuikje

De ruimte is heerlijk verwarmd, zodat de temperatuur aangenaam is voor baby’s. Nu begrijp ik waarom ik laagjes aan moest trekken, haha! Ik zal zo vast nog wel iets uittrekken... We beginnen met een massage waarvoor ik Luka’s kleertjes uit moet trekken. Dat vindt hij niet zo leuk, maar na een paar traantjes, kalmeert hij weer en kunnen we beginnen. Alle producten die we gebruiken bevatten natuurlijke ingrediënten. Ik kies de hypoallergene massageolie genaamd ‘muizenbuik’. Ik vind dit geniaal bedacht, want alle baby’tjes hebben ook van die schattige kleine muizenbuikjes.

baby krijgt een massage

Zen

Chiara draait de etherische olie snel dicht zodat deze zijn kracht niet verliest. Ik wrijf de olie warm in m’n handen en op het moment dat ik ze op Luka’s blote lichaampje leg, geeft hij mij de mooiste glimlach. Wij zijn allebei helemaal zen en ik geniet van dit mooie moeder-zoon moment. Tijdens de massage vertelt Chiara zachtjes waar ik op moet letten, welke bewegingen ik moet maken en zingt ze een liedje. Ze legt uit dat alles in verbinding staat met elkaar. Je bent samen aan het luisteren, kijken, ruiken en voelen. Hoe klein je baby ook is, ze krijgen alles mee. Tijdens het zingen en het masseren van zijn rug, buik, beentjes, handjes en voetjes ligt Luka constant te lachen en te gapen. Hier kan ik wel uren mee doorgaan!

baby slaapt

Na afloop is Luka in een diepe slaap

Goodiebag

Nadat de les is afgelopen, krijg ik een goodiebag van Chiara. In de mooie katoenen tas zitten een aantal handige boekjes, speelgoed voor de baby en een folder waarin nog meer informatie staat die je tijdens de cursus leert. Zo kun je bijvoorbeeld meer lezen over de verschillende soorten massages en wat ze doen voor je baby. 

Ik heb de babycursus gevolgd waarbij je in groepjes van maximaal vier moeders aan de slag gaat. Het is onwijs gezellig en ik vind het een aanrader voor iedere moeder! Ik ga in ieder geval naar huis met een heleboel nieuwe kennis.
 

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App
Rotterdampaswinkel
Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 14 010
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur
za van 10 tot 16 uur (t/m 28 mei)

let op! Bij drukte sluit de wachtrij een half uur voor sluitingstijd

 

Alle verkooppunten