Alle acrobaten verzamelen!

Meisje staat op een trapeze
12 oktober 2021
Reviews

Marloes, bekend van @thuis_bij_loesje, is getrouwd en heeft drie kinderen. Samen gaan ze er regelmatig op uit om de leukste acties te ontdekken. Vandaag mogen de kinderen een proefles volgen bij Circus Rotjeknor.

Zodra ik tegen Mila, Juna en Sam vertel dat we naar het circus gaan, veranderen ze in drie jongleerballen die ik zelf niet hoog kan houden. Ik probeer de verwachtingen een beetje bij te stellen: we gaan niet naar een ‘echt’ circus met een grote tent, acrobaten en olifanten. Gelukkig zijn de kids nog steeds enthousiast als we bij Circus Rotjeknor aankomen.

Het gebrek aan een olifant zijn ze snel vergeten, want de ruimte is indrukwekkend. We staan in een prachtig pand met hoge zalen waar je kunt koordlopen en trapezes aan het plafond hangen. Tegen de wand staan eenwielers en grote ballen en op de grond liggen grote matten waar je al je kunsten op kunt laten zien. Genoeg te doen dus!

Meisjes in Circus Rotjeknor

Even loskomen

Bij Circus Rotjeknor zijn er twee groepen, de groep van 5 tot en met 8 jaar en de groep voor 8 jaar en ouder. Mila, Juna en Sam vallen allemaal nog in de eerste groep, dus dat komt goed uit. De les begint met een uitgebreide kennismaking. Vervolgens mogen de kinderen spelenderwijs rondlopen om elkaar op een bijzondere manier te begroeten. Bij een eerste les zijn veel kinderen nog nerveus, maar dit begin geeft ze de kans om even los te komen en elkaar te leren kennen. 

Daarna gaat de les echt van start met… jongleren! Mila en Juna krijgen doorzichtige doeken die ze om en om in de lucht moeten gooien. Ze leren allemaal leuke trucjes: in hun handen klappen, een pirouette maken of de doeken kruislings in de lucht gooien en weer opvangen. Mijn meiden vinden dit superleuk!

Meisje jongleert met doeken
Meisjes maken een brug
Meisjes lopen over een koord

Bruggen bouwen

Na het jongleren is het tijd voor nog meer actie! Als een echte acrobaat leren de kinderen om een stevige brug te maken met hun lichaam, waar de ander op kan leunen. Na heel wat gestuntel, zijn er heel wat mooie bruggen gebouwd.

De les vliegt voorbij, maar er is de laatste tien minuten tijd om vrij te oefenen. Nu komen de trapezes naar beneden en worden de overige attributen tevoorschijn gehaald. De kinderen oefenen met koordlopen, eenwielers en schoteltjes draaien, daar hebben ze echt naar uitgekeken!

Mila, Juna en Sam hebben genoten van de les bij Circus Rotjeknor: dit smaakt zeker naar meer. Wie weet schuilt er ergens wel een toekomstige acrobaat in onze familie…

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App
Rotterdampaswinkel
Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 140 10
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur

Alle verkooppunten