SPIDO-TOCHTJE MET DE DALAI LAMA

november 2016

Yolanda Klomp (32 jaar) is orthopedagoog en woont in het Liskwartier (Rotterdam Noord). Ze heeft een Rotterdampas sinds 2016.

Waarom heb je een Rotterdampas genomen?
Omdat ik werkzaam ben binnen het onderwijs in Rotterdam (orthopedagoog) heb ik dit jaar een Rotterdampas gekregen. Alle professionals die in de VVE (Voor- en vroegschoolse Educatie), het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs voor de klas staan hebben dit jaar een Rotterdampas gekregen. Hiermee wilde de gemeente en schoolbesturen iedereen uitnodigen om meer van de stad te ontdekken. Daarnaast wilden zij met dit geschenk hun waardering uitspreken voor de grote inzet van de leraren. Superleuk!

Wat is je mooiste Rotterdampas-herinnering?

Ik denk de dag dat ik hem moest inleveren bij familie en vriendinnen omdat zij een surprise dag voor me hadden georganiseerd op mijn verjaardag (Euromast met een high wine & abseilen en daarna lasergamen met drankje & hapjes).

Samen met wie bezoek jij meestal Rotterdampas-acties?

Eigenlijk altijd met vriendinnen. We proberen zo af en toe een ‘Rotterdampas’ dag in te plannen. Daarnaast gebruik ik de pas zelf vaak met sporten (korting bij het zwemmen bijvoorbeeld).

Wat was je laatste Rotterdampas-uitje?

Kunsthal ‘A different vision on fashion photography’ van Peter Lindbergh.

Wie wil je nog overhalen om een Rotterdampas te nemen en waarom?

Mijn broer die in Hardinxveld-Giessendam woont. Hij houdt ook van Rotterdam, weet zeker dat hij veel acties kan waarderen en dan kunnen we nog vaker iets samen ondernemen.

Yolanda’s tip: Wellicht de meest ‘gangbare’ actie; zwemmen (veel opties, eerst gratis en daarna met korting).

Welke Last Minute actie zou jij nog een keer terug willen zien en waarom?
Ik zou de (lastminute) acties beter moeten bijhouden om daar sowieso van op de hoogte te zijn. Ik weet nu vaak niet wat ik mis! Mike Bodde met ‘Mike’s Favo’s’ in de Doelen had me iets geleken wat ik juist met de Rotterdampas zou bezoeken. Het is mijn voornemen om de acties rondom de Doelen wat beter in de gaten te houden.

Samen met welke beroemdheid zou je wel een Rotterdampasactie willen bezoeken?

Hier moest ik even over nadenken, maar als ik het dan toch voor het uitkiezen heb; de Dalai Lama zou een tochtje met de Spido vast waarderen.

Ben je lid van de Rotterdampas Facebook-groep?
Ja, ik verbaas me erover hoe actief die is. De doelgroep die veel berichten plaatst is alleen niet helemaal mijn ding (gezinnetjes), dus bekijk de groep niet zo vaak eerlijk gezegd.

Welke Rotterdampas actie wil jij nog steeds een keertje doen?

Oké heb je even; Buitendijk Rotterdam (wijntjes proeven en kaas eten), Juul’s Hoop Vibes & Jumpwear (omdat beide me heel grappig lijken met vriendinnen), John Vane Fotografie – workshop smartphonefotografie, Arminius (vaker in geïnteresseerd maar met korting nog leuker). Ook staat SUPPEN nog op het programma (als het zonnetje weer gaat schijnen), Lantaarn Venster en Cinenoord en lijken me ook wel nice.

Als je één ding mocht verzinnen om de Rotterdampas nog leuker te maken, wat zou dit dan zijn?
Korting op kaartjes voor Rotown!

image

Wijzigingen zijn opgeslagen