Zó wordt het een geslaagde Woningsdag

april 2020

We slaan dit jaar de rommelmarkten, oranje optochten en feestjes in het park even over, maar met deze thuis-doe-tips maken we er toch een gezellige dag van. Veel plezier!

#Wilhelmus2020

Begin je dag goed! Het Concertgebouworkest roept alle Nederlanders op om 10.00 uur samen het Wilhelmus te zingen of spelen. De musici hopen dat zoveel mogelijk mensen het volkslied vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin laten horen. Zelf geven ze in ieder geval het goede voorbeeld! 

Koninklijk genieten

Zorg dat je na die oranje tompouce nog een gaatje overhoudt. Wordt het een bolletje rood, wit, blauw of oranje? Met je pas kun je bij ijssalon Capri een gratis ijsje met 2 bollen halen. En ook bij ijssalon Venezia kun je terecht voor één gratis ijsbol. Mmm, daar wordt iedereen toch blij van?

Knutselen als een koning(in)

Stiekem is thuisblijven ook best wel gezellig. Pak de stiften, blaadjes papier, scharen en lijm er maar bij, want we gaan een kunstwerk maken! Het Belasting- en Douanemuseum heeft allerlei leuke knutseltips op hun website gezet. Wordt het een douane-kijkdoos of gaan je kids voor de hoofdprijs bij de kleurwedstrijd?

Ook op de Facebookpagina’s van Plaswijckpark, Villa Zebra en Jeugdtheater Hofplein vind je creatieve thuis-doe-tips. Zo komen jullie de dag wel door! 

Drive by disco

Als jij niet naar het feestje kan, komt het feestje toch naar jou?! Drive By organiseert speciaal voor vandaag: BalKon-ingsdag. Op verzoek rijden ze in een ‘COVID-proof’ bus naar jouw straat of plantsoen en maken daar dé fissa hotspot van Rotterdam. Dans op afstand mee op je balkon, in je portiek of achter je raam. Als de nodige calorieën zijn verbrand, gaan ze door naar de volgende Rotterdamse straat in nood! Daarbij kun je dansend ook nog iets voor de Rotterdamse voedselbank betekenen door te doneren.

Maak er een koninklijk (thuis)feestje van!

Wijzigingen zijn opgeslagen