Winter must-do's!

december 2018
Schaatsen rotterdam

Met de Rotterdampas kom je de koude wintermaanden wel door! Zoek bijvoorbeeld de warmte op bij knusse hotspots of doe juist mee aan typische winteractiviteiten. De meiden van Weekends in Rotterdam hebben vijf must-do’s op een rijtje gezet die je gratis of met korting kunt doen. Veel plezier!

1. Rondjes draaien op het ijs

Het ultieme wintergevoel ervaar je natuurlijk op de schaatsbaan. Je hoeft er niet ver voor te reizen; Schaatsbaan Rotterdam, ook wel ‘De Tunnel’ genoemd, vind je gewoon in Kralingen! Met je pas heb je voor slechts € 1,- een entreekaartje te pakken. In je dikke jas dans je over het ijs. Oh, en vergeet tussendoor niet op te warmen met een broodje Unox, een warme chocolademelk én Glühwein!

2. Filmpje pakken

Is schaatsen niet helemaal jouw ding? Of zoek je juist voor de afwisseling nog een leuke activiteit? Warm dan lekker op in de echte Rotterdamse bioscoop: Cinerama. He-le-maal gratis! Bekijk de leukste en mooiste films op het witte doek en je bent weer even ontsnapt aan het winterse weer.

3. Kunstroute

Een museumbezoek mag natuurlijk niet ontbreken op het lijstje. Bewonder bijvoorbeeld de toffe tentoonstellingen bij de Kunsthal, waar echt voor iedereen wel wat wils is. En wist je dat je vele musea met de Rotterdampas onbeperkt gratis kunt bezoeken? Zo blijf jij wel warm deze winter!

Let op: van 22 september t/m 20 januari betaal je bij de Kunsthal een toeslag van € 2,50.

4. Winters vertier voor de boekenwurm

Thuis op de bank is ook wel eens fijn, he? Maar voor je onder je dekentje kruipt, moet je echt nog even langs Bibliotheek Rotterdam voor wat goede verhalen. Met de Rotterdampas krijg je eenmalig 50% korting op een basisabonnement. Behalve boeken huren, kun je met het basisabonnement ook meedoen aan leuke workshops. En je kunt ook nog eens met korting naar een lezing, cursus of training! Best een productieve manier om de winter door te komen dachten wij ;-).

5. En dan... Eten!

Deze lijst is natuurlijk niet compleet zonder één van onze favoriete bezigheden: eten. En als wij het koud hebben, eten we het liefst iets warms. Bij Maak-Rotterdam krijg je met jouw pas korting op een lekker luxe tosti. Je scoort nu bovendien ook 50% korting op een warme chocolademelk met slagroom of een speciale koffie! Daarmee ben je zo weer opgewarmd om de kou te trotseren.

maak-rotterdam

Dit waren nog maar vijf leuke dingen die je deze winter met de Rotterdampas kunt doen! Bekijk hier nog meer typische winteractiviteiten. Wil je nog meer inspiratie voor activiteiten in Rotterdam? Check dan ook de website van Weekends in Rotterdam.

Wijzigingen zijn opgeslagen