Vintage make-up: een nieuwe look!

maart 2020

Laura Noordam (34) uit Kralingen doet met vriendin Lidia (42) een vintage make-upworkshop bij Sugarcoated Pictures. Lees snel verder voor hun ervaring én het eindresultaat!

Lidia en ik laten ons vanmiddag deels omtoveren tot dames uit de jaren 50 en dat vinden we echt heel leuk! Zodra we binnenstappen, wanen we ons 65 jaar terug in de tijd: de studio is een compleet getransformeerde ‘huiskamer’ en ook de muziek uit die tijd ontbreekt niet. Van visagist Dionne krijgen we wat te drinken en als de andere meiden voor de workshop er ook zijn, gaan we van start!

Beautyblender

Iedereen zit achter een eigen make-uptafel waar een ‘old school’ spiegel met van die grote gloeilampen op staat. Alle make-upbenodigdheden als kwasten en een beautyblender liggen al klaar en de make-up zelf natuurlijk ook. We krijgen een globale uitleg over de workshop, waarna we beginnen met stap 1: de primer. Daarna gaan we verder met concealer, blush, enzovoorts.

Dionne doet iedere stap bij een andere deelnemer voor. Het is de bedoeling dat wij die handeling dan tegelijkertijd ook bij onszelf doen. Het lukt ons niet altijd even goed, maar dan helpt Dionne je weer op weg. Heel fijn! Ondertussen worden we rond lunchtijd goed verzorgd met heerlijke broodjes en gezonde snacks.

Nepwimpers en rode lippenstift

Om de echte jaren 50 look te creëren, zetten we onder meer onze wenkbrauwen flink aan, tekenen we een karakteristieke eyeliner uit die tijd boven onze ogen, plakken we nepwimpers op en stiften onze lippen knalrood. Na 2,5 uur zijn we helemaal klaar. Wauw, wat zie ik er glamourous uit! Normaal gebruik ik niet meer dan een beetje mascara, poeder en lipbalsem, dus het is echt heel gaaf om eens flink uit te pakken. Ik heb niet alleen een hoop geleerd over vintage make-up, maar ook over technieken die ik “gewoon” doordeweeks kan gebruiken. Lidia en ik hebben een fantastische middag met een hoop lol gehad.

Wijzigingen zijn opgeslagen