Veel tradities

september 2018
Omschrijving afbeelding

De Gouden koets is weer opgepoetst en de troonrede ligt klaar. Het is weer Prinsjesdag! Een dag die gepaard gaat met vele tradities. Maar wist je dat je met de Rotterdampas ook veel over tradities te weten kunt komen? Kijk snel waar!

Belasting, leuk?!

De derde dinsdag van september (Prinsjesdag) is een belangrijke dag voor de Nederlandse politiek én er valt een hoop moois te zien. Denk aan de hoedjesparade en de schitterende Gouden koets. Maar ook de Minister van Financiën, die traditiegetrouw de show steelt met zijn koffertje waar de rijksbegroting en miljoenennota zitten.
De cijfers vliegen je om de oren, maar gelukkig is er een museum waar je alles over belasting betalen en de douane kunt leren. Klinkt misschien een tikkeltje saai, maarhet tegendeel is waar. Ga maar eens naar het Belasting & Douane Museum! Hier kun je ook het állereerste koffertje dat ooit op Prinsjesdag gebruikt werd bewonderen.

Tradities

Voor bepaalde tradities wordt alles uit de kast getrokken. Neem maar eens een kijkje in het Wereldmuseum:  ieder werk hier vertegenwoordigt een bepaalde cultuur en heeft daarmee een eigen verhaal. ‘Wat een details in zo’n klein beeldje!’ En: ‘Woow! Kijk dit mega masker dan uit Papoea-Nieuw-Guinea.’ Je raakt nooit uitgekeken tussen alle unieke werken van over de hele wereld. Gelukkig heb je met je pas onbeperkt gratis entree. Dus maak er gerust een traditie van om hier iedere maand op wereldreis te gaan.

Nieuwsgierig geworden? Plan dan snel een bezoek of lees wat anderen van bijvoorbeeld het Belasting & Douane Museum vonden.

Wijzigingen zijn opgeslagen