Van de gebaande paden af

december 2018
Omschrijving afbeelding

Arlon Luijten (40) woont met zijn dochter Raven (7) in Rotterdam West en heeft sinds 2015 een Rotterdampas.

Waarom heb je een Rotterdampas?
‘Ik had het idee om met mijn dochter allemaal leuke dingen te doen in de stad. De pas leek mij een geweldige manier om dat te doen. Als je in een grote stad woont, is het risico groot dat je alsmaar dezelfde dingen blijft doen en zo in een bubbel terechtkomt. Met de Rotterdampas ga je van de gebaande paden af en dat is leuk.’

Waar zet je de pas zoal voor in?
‘Samen met Raven ontdek ik de hele stad. Van de Kunsthal tot Villa Zebra en alles ertussenin. We gaan ook vaak samen naar de film.’

Ontdek je door Rotterdampas weleens wat nieuws?
‘Absoluut. De “happy accidents” vind ik het leukst: dat je het ene zoekt en “per ongeluk” het andere vindt. Laatst bezochten we samen de expositie van Jonas Staal over Steve Bannon in Het Nieuwe Instituut, maar kwamen we thuis met allerlei zaden van magische onkruiden.’

Wat heeft de Rotterdampas je gebracht?
‘Heel veel eigenlijk – privé, maar ook qua werk. Ik ben theaterregisseur en heb mijn eigen Stadslab, Little Wotan. Samen met verschillende Rotterdammers doe ik projecten over de stad in verandering. Door de pas kom ik op allerlei leuke plekken en ontmoet ik steeds weer nieuwe mensen.’

Heb je een bijzondere Rotterdampas herinnering?
‘Laatst ben ik met Raven gaan lasergamen. Vooraf hadden we een heel hoge pet op van onszelf en we waren behoorlijk fanatiek. Maar we stonden in no time helemaal onderaan. Dat schept toch een band, haha!’

Haal je veel tips uit het magazine of van Facebook?
‘Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar nog te weinig gebruik van maak. Ik heb de pas wel altijd in mijn portemonnee zitten zodat ik hem erbij kan pakken als ik iets leuks tegenkom. Maar eigenlijk is dat nog een beetje te passief, want ik weet dat er vaak leuke dingen in het magazine staan. Ik ga het beter in de gaten houden!’

Arlons tip!
Het Nieuwe Instituut vind ik sowieso een superplek. Laatst heb ik ontdekt dat je in de studiezaal in die glazen ruimte op het dak perfect kunt werken. Lekker rustig en met uitzicht over het Museumpark.’

Wijzigingen zijn opgeslagen