Uren rondhangen in het museum

juli 2019
Omschrijving afbeelding

Danny (36) woont met Hugo (45) in Rotterdam West en heeft sinds twee jaar een Rotterdampas. Samen ontdekken ze de tofste acties!

Waarom heb je de Rotterdampas aangeschaft?
‘Hugo en ik deden samen aan acrobatiek hier in West. Toen hoorde ik dat je daar flinke korting op kreeg met de Rotterdampas. Daarnaast gaan we heel vaak naar het museum. Dus die pas hebben we er zo uit!’

Welk museum is favoriet?
‘We wonen vlakbij de Kunsthal, die is favoriet. Daar laten we ons heerlijk inspireren. Maar we gaan ook graag naar Het Nieuwe Instituut en TENT vinden we top. Daar kunnen we uren rondhangen! Daarna drinken we een kop koffie in een leuke omgeving.’

Aan hippe tentjes in West geen gebrek. Ontdek je wel eens wat met de pas?
‘Ja zeker! Met mijn kapperszaak BSUR Hair, tegenover de Leeszaal West, zit ik er middenin. Veel plekken ken ik dus al, maar door acties van Rotterdampas komen we ook op nieuwe plekken. Zoals laatst bij Habibi. Daar kun je echt geweldig Egyptisch eten.’

Zijn jullie zelf ook creatief? En zet je de pas daar wel eens voor in?
‘Ik zing graag. Leuk dat Rotterdampas ook af en toe dat soort acties heeft. Die hou ik altijd goed in de gaten. Ook heb ik een tijdje met Hugo op tangoles gezeten bij Cuartito Azul, mét korting via de pas.’

Ga je wel eens buiten je comfortzone?
'Af en toe wel hoor. Mijn eigen kapperszaak beginnen was al behoorlijk spannend, haha! En ik zou bijvoorbeeld wel een keer zo’n surfles op het strand van Hoek van Holland willen doen.'

Tip van Danny
'Wist je dat je Rotterdampas ook kunt gebruiken buiten Rotterdam? Laatst ben ik met Hugo naar het Haags Gemeentemuseum geweest voor de expositie van Erwin Olaf. Echt een aanrader!'

Wijzigingen zijn opgeslagen