Potje tafeltennis

januari 2019
Omschrijving afbeelding

Lydia Edel van Sporterdam ontdekt graag alle mogelijke sporten in en om Rotterdam. En dat doet ze natuurlijk met de Rotterdampas op zak! Ook neemt ze deze keer vriend Arno mee.

Tafeltennis, wie kent het niet. Iedereen heeft weleens een balletje geslagen op de camping of tijdens de gymles op school. Tafeltennis is naast een gezellig en vermakelijk spel ook een serieuze sport. Dus ik wil het als Sporterdammer maar al te graag eens proberen. Op naar Tafeltennisvereniging Alexandria ’66 voor een proefles!

Rond de tafel

Als trainster Emma alles heeft klaargezet voor de training stelt ze zich aan ons voor. Ze heeft een aantal jaar competitie gespeeld, maar is nu helaas geblesseerd. Lesgeven en anderen enthousiasmeren lukt gelukkig nog wel, voegt ze er lachend aan toe. ‘Dus hebben jullie er zin in? En hebben jullie al vaker getafeltennist?’

‘Zin zeker! Maar ervaring: niet echt’, antwoorden we in koor. Op vakantie en op school speelden wij altijd ‘rond de tafel’. Ik was helaas altijd als een van de eerste af. Een echte tafeltennisles kan ik dus wel gebruiken.

Tips en tricks

Na een korte uitleg over hoe je het badje moet vasthouden, mogen we warmspelen. Vervolgens doen we een aantal oefeningen, zoals kort-kort, waarmee je de bal beter leert plaatsen. Daarnaast oefenen we het spelen en het aanspelen op de forehand en backhand. Tijdens de oefeningen loopt Emma langs en geeft ze tips en extra uitleg.

tafeltennistafels

Ruimte voor iedereen

Beginner of gevorderd; bij Alexandria ‘66 is iedereen welkom. En dat wordt ook meer dan duidelijk tijdens de training. Arno en ik doen mee aan de groepsles ‘Senioren algemeen’. Dit is een grote groep met verschillende niveaus. Trainster Emma weet wat ze doet en geeft op alle niveaus tips. Zelfs wij weten na een paar oefeningen al met meer techniek het balletje te raken, in plaats van zomaar wat te slaan.

Alexandria ‘66 bestaat al 49 jaar en is met 240 leden een van de grootste tafeltennisverenigingen van Nederland

We eindigen de les met een aantal partijtjes en dat gaat best goed! Leuk dat we met één training al zoveel vooruitgang hebben geboekt. De volgende keer dat we op de camping ‘rond de tafel’ spelen, ga ik zeker voor de finale plek!

Wijzigingen zijn opgeslagen