Ouderwets gezellig

januari 2019
bordspel

‘Old school' is weer helemaal cool deze winter. Daarom tippen we een aantal ouderwets gezellige acties waar jij geweest moet zijn. Want geef maar toe, stiekem zijn die spelletjes en activiteiten van vroeger nog steeds heel leuk!

Terug in de tijd

Of iedereen school als een feestje ervaart is de vraag, maar een bezoek aan het Onderwijsmuseum komt zeker in de buurt. ‘Aap, noot, mies’ of ‘ik, maan, roos, vis’; ontdek de ontwikkelingen in het onderwijs door de jaren heen. Hoe was het voor je ouders om naar school te gaan? En hoe zit het onderwijssysteem van nu in elkaar? Het zal je nog verbazen hoe leuk het is om in je vrije tijd met school bezig te zijn. Het Onderwijsmuseum is gewoon letterlijk en figuurlijk old school.

Gek op Ministeck

Een heel ander soort vermaak is lekker zen stukjes bij elkaar zoeken. Een soort puzzelen, maar dan anders. Echt waar, na een workshop urban ministeck bij Rewriters ben jij helemaal om. Of opnieuw verliefd. Want ministeck is écht een ding van alle leeftijden. Je kunt helemaal los gaan met alle gekleurde steentjes. Wordt het een portret van je kat of toch een abstract meesterwerk? Doe eens gek en trommel al je vriend(inn)en op voor een old school ministeck-middag.

Blijvertjes

Sommige activiteiten, technieken en gewoontes zijn voor altijd. Zoals natuurlijk musea en ministeck. Maar wat dacht je van breien? Handgemaakt is weer helemaal hip!
En ook de bordspel-klassiekers Ganzenbord en Mens-erger-je-niet! worden nog steeds gespeeld. Deze worden voor de afwisseling met alle nieuwe versies regelmatig bij Spelgroep Phoenix uit de kast getrokken. Oh, en de dansmoves van onze ouders niet te vergeten. Om jaloers op te zijn! Gelukkig kunnen we nog steeds leren stijldansen. Ga maar eens naar Dansinstituut Meyer.

Allemaal old school activiteiten die nooit ‘uit de mode’ raken. Net als korting pakken met je Rotterdampas. Check hoeveel jij al hebt bespaard op Mijn Account of via de Rotterdampas App (iOS / Android).

Wijzigingen zijn opgeslagen