Scriptie of sauna?

april 2016

Of het nu komt door werk, studie of de stadse drukte, soms wil je er even tussenuit. Even ontstressen. Wat is er dan fijner dan een eendaagse vakantie in eigen stad? Ik ga met de Rotterdampas naar Thermen Holiday, om me even terug te trekken uit de dagelijkse hectiek (lees: scriptie schrijven). Bij aankomst op de parkeerplaats valt de Thermen Holiday gelijk op. De twee vlaggenmasten en een nette voortuin nodigen echt uit om de oase van rust te betreden.

Niks om handen
Na een vriendelijk ontvangst bij de receptie, geeft de dame een plattegrond en een rubber polsbandje met daarin een chip. Wat kan je met dit bandje? Je kan je locker ermee openen en sluiten, en in het restaurant wordt je bandje gescand wanneer je iets bestelt. Geen gedoe met sleuteltjes en je portemonnee laat je lekker in je locker. En het polsbandje zelf? Je merkt amper dat je er één om hebt. Het relaxen kan beginnen!

Geboortepak
In één van de zes schone kleedruimtes kan je je omkleden. Of beter gezegd, daar kleed je je uit. Want net als bij veel wellnesscentra in Nederland is het dragen van badkleding ook hier niet toegestaan. Dit komt voort vanuit de filosofie dat lichaam en geest het meest kunnen ontspannen wanneer ze in evenwicht zijn met de natuur: in je geboortepak dus.

image

Ondanks dat ik vaker naar een wellnessresort ben geweest, blijven de eerste vijf minuten wat onwennig. Maar zodra ik plaatsneem in de eerste sauna, maakt het ongemak plaats voor pure ontspanning. Mocht voor jou die drempel toch iets te hoog zijn? Geen probleem! Ze hebben hier ook speciale dames- en badkleding dagen.

Hobbithuisje
Thermen Holiday is van alle gemakken voorzien. Zo zijn er 12 sauna’s met ieder een eigen thema, enkele whirlpools, een binnenbad, buitenbaden, een Turkse stoomruimte, kruidenbaden, rustruimten, een tuin, een restaurant en zelfs een bibliotheek! Kortom, genoeg om er een hele dag te chillen én het zit allemaal bij de entreeprijs (incl. Rotterdampaskorting) inbegrepen. Gun je jezelf nog wat extra’s? Er zijn diverse massages, schoonheidsbehandelingen en arrangementen bij te boeken.

image

Als liefhebber van de Lord of the Rings-reeks is de infraroodsauna een van mijn favorieten. Deze sauna ziet eruit als het huisje van een Hobbit, zelfs de deurknop is een detail uit de Lord of the Rings-films. Awesome!

Opgeladen
Geheel op eigen tempo wissel ik de baden en de sauna’s met elkaar af. Tussendoor neem ik een aantal keer plaats in het restaurant voor een lekkere smoothie, een frisse lunch en neem ik een koud witbiertje op het buitenterras. Genietend van het moment vergeet ik de tijd. Aan de eind van de dag voel ik me herladen en één ding weet ik zeker: wat zal ik lekker slapen!

Wijzigingen zijn opgeslagen