Paddelen als een pro

augustus 2016

Na het geslaagde Escape Room avontuur besloot ik voor mijn volgende review weer een beetje uit m’n comfortzone te gaan. Er zijn een heleboel dingen die ik doodeng vind, maar achteraf de zenuwen meer dan waard. Behalve die ene keer dat ik ging paardrijden in de Griekse bergen dan, dat nooit meer. Maargoed, uit m’n comfort zone dus, deze keer een zomers uitje.

Ik ben op zijn zachtst gezegd geen zwem-talent en de zee vind ik altijd heel erg imponerend. Zó veel water, onvoorspelbaar, wind, golven, stroming, kwallen, vissen en vies zeewier. Genoeg redenen dus. Maar ik heb een paar keer gesurfd, en dat vond ik heel vet. Dus toen ik hoorde over de (misschien al niet meer zo) nieuwe ‘hype’ SUP (Stand Up Paddleboard) leek dat me wel wat. Met de Rotterdampas kan je op verschillende plaatsen SUPpen, op de Bergse Plassen bijvoorbeeld, maar ook bij Surfschool Hoek van Holland. Het leek mij goed om maar meteen het moeilijkste en spannendste uit te proberen, SUPpen op de zee dus.

Nadat we ons in wetsuits hadden gehesen (dat blijft toch een dingetje), legde leraar Jeroen ons op het droge de fijne kneepjes van het SUPpen uit. Dat wetsuit heb ik op dat moment wel even vervloekt (want: bloedheet en nog niet nat, dus knetterstrak), maar eenmaal in het water was ik het ding erg dankbaar. Het water is toch best koud en je staat vrij hoog op je bord dus vangt veel wind.

We begonnen het SUPavontuur rustig: op je knieën op het board zitten en oefenen met paddelen. Dat ging echt verbazingwekkend makkelijk. Voor het ‘opstaan’ was een klein trucje en dat ging eigenlijk ook vlekkeloos. We kregen de opdracht om te paddelen naar een boei die voor mijn gevoel praktisch bij de Britse kust lag. Jeroen vertelde al, paddelen kost veel kracht en is echt een megaworkout. Dus al is het niet heel lastig om onder de knie te krijgen, makkelijk is het niet te noemen. Maar wel echt heel erg leuk. Helemaal toen we eindelijk bij de boei aangekomen om mochten draaien en met de wind in de rug ‘terug’ mochten paddelen naar het strand.

Al met al vond ik het SUPpen echt heel tof. Je bent lekker op het water, met je ogen gericht op de horizon en het zonnetje op je gezicht. Blik op oneindig en gaan! Wat mij betreft echt een aanrader dus, als je een klein beetje sportief bent. Volg wel eerst een keer een les, zodat je de kneepjes een beetje leert kennen. En dan paddelen als een pro!

Wijzigingen zijn opgeslagen