Lekker op je longboard

augustus 2018
Skaten Rotterdam

Sharon (33) en haar vriend David (35) krijgen longboardles van Ouiji Boards.

‘Sinds een paar maanden heb ik het skaten ontdekt. Ik vind het superleuk; lekker een beetje aanklooien op mijn skateboard. Je kunt mij regelmatig door Park 16Hoven zien crossen, soms samen met David. Ik heb mijn board zelfs meegenomen op vakantie naar Israël. Gewoon een beetje chillen op de boulevard in Tel Aviv tussen de andere skaters. Cool hoor! Maar een les lijkt me wel eens handig; dat skate toch een stuk fijner en veiliger.’

Enthousiaste boarders

‘Aan de rand van de Kralingse Plas ontmoeten David en ik Kirsten en Jochem van Ouiji Boards. Ze zijn al jaren enthousiaste longboarders en vinden het leuk om andere mensen les te geven. Tof dat ze ongeveer van dezelfde leeftijd zijn als wij.

De achterbak van hun autootje ligt vol met longboards. Een longboard is langer dan een gewoon skateboard en er zitten grotere wielen onder. Daardoor sta je stabieler en ga je veel sneller, leggen Jochem en Kirsten uit. David en ik kiezen allebei een board uit en gaan dan in de beschermers: helm op, pols-, knie- en elleboogbeschermers om. Wij zijn er klaar voor!’

Basics oefenen

‘Voordat we op ons board stappen, nemen we de basics door: hoe rijd je op een longboard, hoe stop je en, niet onbelangrijk: hoe rem je met zo’n lang gevaarte? Gelukkig hebben David en ik al wat ervaring op onze eigen skateboards. Jochem doet het een paar keer voor en wij gaan achter hem aan. Ook legt hij uit hoe je bochten maakt. Hier op de brede paden kunnen we goed oefenen, het gaat lekker. Af en toe komen er fietsers voorbij, maar die moeten maar beetje uitkijken, want wij komen eraan!’

Leerzaam uurtje

‘Aan het eind van de les leren we nog paar trucs – althans, daar maken we een begin mee, want die zijn nog best moeilijk! Toch hebben we in een uur erg veel geleerd, en het was nog leuk ook. David en ik gaan zeker nog een paar lessen volgen bij Ouiji Boards om meer trucs te leren en onze techniek verder te verbeteren. Nu al zin in!’

Wijzigingen zijn opgeslagen