Lasergamen is buiten nóg spannender!

september 2020
Twee dames aan het lasergamen in het bos. Ze verstoppen zich achter een boom.

Tiny Iedema (62) uit Vreewijk gaat outdoor lasergamen met haar dochter, kleinkinderen en vrienden bij ZAP Zuiderpark.

‘Ik vind het ontzettend leuk dat we buiten gaan lasergamen in het Zuiderpark. Ik heb weleens binnen gelasergamed, maar daar is het donkerder en zie je alles wat slechter, dus ik ben benieuwd hoe het in ‘t bos is. Het weer zit in ieder geval mee! Het is even zoeken naar de ingang van ZAP Zuiderpark, maar zodra we die gevonden hebben kan het spelletje beginnen!

De medewerker van ZAP legt ons uit hoe het lasergamen werkt. We zijn met z’n achten; dat verdeelt makkelijk in twee teams. Iedereen krijgt een petje op met een soort koptelefoon, die met klittenband vaststaat op je hoofd. Daar zit een snoer aan die naar het pistool loopt, dat registreert hoe vaak je geraakt bent. Je hoeft bij ZAP geen harnas aan, dat scheelt weer sjouwen.

Tussen de takken door

We beginnen met een ronde individueel schieten. En dat is nog best lastig! Ik merk al snel dat buiten lasergamen moeilijker en veel spannender is dan binnen! Nu let ik constant op uitstekende takken en de ongelijke grond én ik zie de laserstralen buiten niet. Zie dan maar eens die snelle kleinkinderen te ontwijken… Dus stel ik me heel sneaky op achter een dikke boom en probeer ik te raken wat er voorbijkomt. Die tactiek werkt, want ik ben één van de beste “shooters” van deze ronde!

Daarna doen we een ronde in teams; vier tegen vier. Dat is toevallig ook nog eens de jongens tegen de meisjes. We hebben met z’n allen de grootste lol en schieten alsof onze levens ervan af hangen. Ik sluip van boom naar boom en probeer mijn tegenstanders te raken. Soms gaat het mis en raken we iemand van ons eigen team, maar dat mag de pret niet drukken. Wij vrouwen winnen natuurlijk, haha!

Het lasergamen was voor alle leeftijden echt heel erg leuk, ook de kleinkinderen hebben zich goed vermaakt. Ik zou dit dan ook zeker aanraden voor kinderfeestjes of een uitje met een vriendengroep. Want wij hebben een hoop lol gehad!’

Wijzigingen zijn opgeslagen