Met de kleinkinderen genieten we extra van de pas

september 2019
Omschrijving afbeelding

Arna (65) woont met Rien in het centrum van Rotterdam en heeft sinds 5 jaar een Rotterdampas.

Waarom heb je de pas aangeschaft?
‘Mijn vriendinnen hadden allemaal een pas. Ze vertelden vaak heel enthousiast over de leuke dingen die ze ermee gedaan hadden. Ik kon natuurlijk niet achterblijven, dus uiteindelijk heb ik ‘m ook aangeschaft.’

En, blij met je keuze?
‘Absoluut. Sinds een paar jaar woon ik met Rien midden in de stad. Dan is het extra leuk om allebei de pas te hebben en er samen op uit te gaan. Zeker als onze kleinkinderen Seth, Fynn, Emee en Elle er zijn, gaan we met z’n allen op stap.’

Welke uitstapjes zijn favoriet?
‘Het is misschien cliché, maar we gaan uiteraard vaak naar Diergaarde Blijdorp. Die korting is geweldig; daarmee is het ook de moeite waard om gewoon even de olifanten gedag te zeggen. Verder gaan we graag naar de Euromast, Professor Plons en naar de film. Bij alle bioscopen krijg je met je pas één keer een gratis kaartje.’

Wat was je laatste Rotterdampasuitje?
‘Dat was naar Blijdorp in de schoolvakantie, maar dat doen we liever niet meer. Veel te druk!’

Ga je wel eens op stap met de pas buiten Rotterdam?
‘Ja, Rien en ik zijn laatst met de twee oudste kleinkinderen naar Madurodam geweest! Prachtig vonden ze het, zeker omdat ze de Euromast en andere Rotterdamse iconen herkenden.’

Hoeveel bespaar je jaarlijks?
‘Tjee, dat heb ik nooit uitgerekend. Maar ik denk best veel. Ik heb de pas een paar jaar gratis gekregen, omdat ik mantelzorger van mijn moeder was. Dat scheelt helemaal veel geld. En nu ben ik 65, dus kost de pas maar 20 euro. Ik zou gek zijn als ik ‘m niet zou aanschaffen.’

Heb je wel eens iets nieuws ontdekt door de Rotterdampas?
‘De nieuwe jaargids blader ik altijd uitgebreid door en dan kom ik op veel nieuwe ideeën. Plaswijckpark bijvoorbeeld. De kleinkinderen krijgen nu de leeftijd dat ze dat soort dingen leuk vinden. Dat is dus ons eerstvolgende uitje.’

Arna’s tip
‘Wist je dat je met de Rotterdampas gratis naar Trompenburg kunt? Het is daar prachtig, zeker als het vol in bloei staat. Wij vinden het allemaal echt een aanrader.’

Wijzigingen zijn opgeslagen