Al mijn vrienden zouden een pas moeten hebben

november 2019
Omschrijving afbeelding

Juliette (39) woont in het centrum van Rotterdam en heeft sinds twee jaar een Rotterdampas.

Waarom heb je een Rotterdampas genomen?
'Omdat het een leuke en laagdrempelige manier is om culturele dingen te ondernemen in je eigen stad. En in Rotterdam is altijd wat te beleven!'

Met wie bezoek je meestal Rotterdampasacties?
'Vanaf de start heb ik een vast Rotterdampasmaatje: Diederick. Sinds kort heb ik er een nieuw pasmaatje bij, Jamie, die onlangs ook een pas heeft gekocht. Altijd een leuke reden om af te spreken, zo in combinatie met de pas. Eigenlijk zouden al mijn vrienden een Rotterdampas moeten hebben!'

Van welk Rotterdampasuitje krijg je geen genoeg?
'De bioscoop mét Rotterdampas staat bovenaan. Met Lantaren Venster als favoriet, omdat je daar ook leuk wat kunt eten en drinken. Maar ik ga ook graag naar de Kunsthal; een fantastisch museum met spraakmakende exposities.'

Hoe ga jij compleet uit je comfortzone?
'Dat was laatst nog met mijn moeder! We gingen met Rotterdampas met de bus naar Düsseldorf. Zij had het al vaker gedaan en stelde voor om het een keer samen te doen. Ik had er vooraf mijn bedenkingen bij. Zo met z’n allen in de bus, ik zag mezelf al zitten… Dahag! Maar het bleek echt ontzettend leuk! Gezellig publiek, een vriendelijke en onderhoudende buschauffeur en alles was uitstekend geregeld. Zo zie je maar weer, ik moest m’n mening bijstellen.'

Welke hashtag zou jij gebruiken om de Rotterdampas te omschrijven?
'Dan ga ik voor #rotterdammakeithappen. Hij bestaat natuurlijk al, maar zou het ook heel leuk doen voor Rotterdampas.'

Wat was je laatste Rotterdampasuitje?
'De langverwachte Thierry Mugler expositie in de Kunsthal, met pasmaatje Jamie.'

Welk uitje staat nog op jouw verlanglijstje?
'Nu niet meer, want ik ben toevallig net geweest, maar dat waren de Kubuswoningen. Het Blaakse Bos. Al 35 jaar één van de herkenningspunten van Rotterdam. Ik woon er vlakbij en ben er al zo vaak onderdoor gelopen met het idee ‘ik ben toch wel benieuwd’. Dus dacht ik laatst: let’s go!'

Wat is je favoriete plekje in Rotterdam?
'Heel afgezaagd, maar de Maasboulevard. Dan snap je helemaal waarom Rotterdam ‘Manhattan aan de Maas’ wordt genoemd.'

Heb je al eens een Rotterdampasactie buiten Rotterdam gedaan?
'Ja, ik ben naar Kunstmuseum Den Haag geweest. Ik was positief verrast dat de Rotterdampas daar ook geldig is.'

Gok eens hoeveel je al bespaard hebt met je Rotterdampas?
'Ik heb het even uitgerekend en het blijkt € 98,50 te zijn. Geweldig toch?!'

Maak je weleens gebruik van een lastminute actie?
'Ja, ik vind het een leuk initiatief! Het zijn vaak ideeën waar je zelf niet zo snel aan denkt.'

Met welke beroemdheid zou je samen een Rotterdampasuitje willen doen?
'Met Mark Rutte. Afgezien van het feit dat hij onze premier is, lijkt hij mij persoonlijk wel een onderhoudende man met een goed gevoel voor humor. En als Hagenaar toch een beetje onze buurman.'

Wat zou de Rotterdampas volgens jou nog leuker maken?
'Ik ging enige tijd geleden naar Summer Nights, het door Kino gefaciliteerde ‘buitenbioscoop festival’ in Rotterdam West. Met je Rotterdampas kon je kaartjes bestellen met korting. Erg leuk dat dat soort initiatieven ook worden gesteund door Rotterdampas en vice versa. Ga zo door dus!'

Gebruik je de Rotterdampas app vaak?
'Ja, die vind ik echt superhandig om leuke ideeën op te doen.'

Deel je je Rotterdampaservaringen op social media?
'Dat doe ik zeker. Maar ook in het echte sociale leven. Ik ben lid van de Rotterdampas Facebookgroep en ik volg Rotterdampas ook op Instagram. Superleuk!'

Tip van Juliette
'Zeker nu de avonden langer worden, vind ik het supergezellig om uit eten te gaan. Wist je dat dat met je Rotterdampas heel goed kan? Bij Wagamama bijvoorbeeld.'

Wijzigingen zijn opgeslagen