Een vakantie voor in de boeken

augustus 2018
Omschrijving afbeelding

Heb je vakantie, maar nog geen boek aangeraakt? Doordat je geen tijd hebt, geen rust kunt vinden of geen idee hebt wat je moet lezen? Check deze 3 tips, pak je Rotterdampas en je hebt in no time een boek uit.

Te weinig tijd?

Zoek je naar de beste tijd van het jaar of zit het ‘m in een tekort aan uren? Laten we beginnen met ‘de tijd van het jaar’. Natuurlijk is het fijn om ‘s winters onder een dekentje op de bank een boek te lezen, maar in de zomermaanden is lezen toch echt meest relaxed. Want geef toe, er is toch niets zo fijn als schommelend in je hangmat onder de stralende zon, een boek in één ruk uitlezen? Gewoon in de tuin, op het balkon of ergens op een wit strand tussen de palmbomen. Eenmaal begonnen met lezen, ga je zo op in je boek dat je geen besef meer hebt van tijd. En daarmee is meteen de smoes ‘tekort aan uren’ opgelost. Dus hup, naar de dichtstbijzijnde bibliotheek. Tijd heb je, en zin kun je maken!

Geen rust?

Zijn de buren aan het timmeren of wacht er nog een lijst met huishoudelijke klusjes op je? Ga op pad, ontdek de stad en vind daar de perfecte plek om te lezen. Wat dacht je hiervan: een groene oase, waar het lezen van boeken centraal staat. Klinkt goed, toch? Precies! Dat is hoe we Bibliotheek Schiedam het best kunnen omschrijven. Duizenden boeken, groene klimop tegen de muren en zelfs met gras bedekte ligbedjes. De ideale omgeving voor een echte boekenliefhebber. Just sit back and relax!

Inspiratie

Wil je juist geïnspireerd worden voordat je zelf in de boeken duikt? Ga dan naar het Literatuurmuseum! Hier lees je korte verhalen, eindeloos veel poëzie en bewonder je een bijzonder archief met liefdesbrieven, illustraties en manuscripten. Waar je ook van houdt; genoeg inspiratie voor op de boekenplank. Ook voor kids is in het aangrenzende Kinderboekenmuseum genoeg te ontdekken. Je kunt tenslotte niet vroeg genoeg uitgroeien tot echte boekenwurm.

Nu je weet waar je moet zijn, komt het helemaal goed: deze vakantie lees jij minimaal één boek uit. Veel leesplezier!

Wijzigingen zijn opgeslagen