Een lekkere workout op muziek mét wc-rollen

mei 2020
Omschrijving afbeelding

De zusjes Mariette en Lydia Edel van Sporterdam ontdekken graag alle mogelijke sporten in en om Rotterdam. Vanwege de coronacrisis ziet dat er vandaag anders uit dan normaal… Lees snel verder!

Als échte sportfanaten balen we als een stekker dat de sportscholen dicht zijn. Maar gelukkig zijn er creatieve alternatieven om fit te blijven! We gaan vaker naar buiten om een stuk te hardlopen en doen regelmatig een home workout. Vandaag staat de woonkamer workout van de Happy Fit Challenge op het programma. Vorige zomer hebben we een bootcamp bij hen gedaan en dat was top! Een intensieve workout met een gezellige groep meiden, onder begeleiding van de enthousiaste trainster Maudi. We zijn dus heel benieuwd hoe dit er thuis aan toegaat!

Let’s get it started
Het is zaterdagochtend 10 uur. We staan in onze sportkleding in de woonkamer en de matjes liggen klaar. We klikken op de Zoom-link die Maudi met ons heeft gedeeld en komen in de groep terecht. Superleuk om alle enthousiaste dames te zien (dat is gelukkig niet veranderd!). Maudi geeft een korte introductie over hoe de training eruit zal zien en wat je allemaal nodig hebt. Een matje, stoel en twee wc-rollen per persoon, check! Heb je een verzoeknummertje voor de training? Dan kun je dit aangeven in de chat. Zodra iedereen klaar is, beginnen we aan de warming-up.

Sporten

Warming up
De warming up is al gelijk een feestje! Op het nummer ‘Let’s get loud’ gevolgd door ‘Rythm is a dancer’ dansen en springen we ons warm (sorry buren!). Iedereen doet vrolijk mee en zonder dat we het merken, komen de eerste zweetdruppels tevoorschijn. Nadat de nummers zijn afgelopen, vraagt Maudi of we warm genoeg zijn. Iedereen steekt zijn duim op. De training kan nu echt beginnen!

Leg killer
Maudi legt de eerste paar oefeningen uit en doet ze kort voor. Daarna zet ze de muziek aan en gaan we aan de slag. We starten met jump squats en jumping lunges, gevolgd door de wallsit. We beginnen onze benen al een beetje te voelen, maar we gaan lekker door! Maudi zet een powernummer aan en op de maat van de muziek doen we achterwaartse lunges. Nu slaat de verzuring echt toe maar de muziek en aanmoediging van Maudi slepen ons er doorheen. Burn, baby, burn!

mountain climbers

Core strength
Er wordt gevraagd of iedereen zich nog goed voelt en alle duimpjes gaan weer omhoog. De beenoefeningen zitten erop; nu de rest nog! We beginnen met een circuit met mountain climbers, tricep dips en hip trusters. Na het circuitje gaan we verder met de buikspieren. Ons favoriete gedeelte van de training!

We doen onder andere een oefening met een wc-rol tussen je voeten, die je vervolgens doorgeeft aan je handen. Na het trainen van de buik doen we nog een rugoefening. Het lijkt net alsof we zwemmen met een wc-rol in iedere hand, haha! Tijdens deze oefeningen doet Maudi niet mee, maar let ze juist goed op onze houding. Heel handig!

Sporterdamwc-rol workout

Cooling down
We sluiten af met een cooling down op het nummer ‘Sunshine’ van Twista. Als we op het scherm kijken, zien we alleen maar rode hoofdjes. Iedereen heeft zich voor de volle 100% gegeven. We sluiten af met een applausje voor Maudi en natuurlijk ook voor onszelf! Wat een heerlijk begin van het weekend. Lekkere oefeningen, toffe muziek en een flinke dosis enthousiasme. Wij worden er blij van!

Goed nieuws: de woonkamer workouts blijven doorgaan, maar je kunt binnenkort ook weer buiten bootcamps bij de Happy Fit Challenge volgen. Hou ze dus vooral in de gaten op Facebook of Instagram!

Wijzigingen zijn opgeslagen