De straat op met je pas

augustus 2018
Omschrijving afbeelding

Rotterdampas gaat de straat op deze herfst. Want de straat is waar het gebeurt, zeker in Rotterdam. Op de meest onwaarschijnlijke plekken ontstaan creatieve hubs, sporters gebruiken de stad als gymzaal en street artists pimpen oude én nieuwe gebouwen met de mooiste kunst.

Ik vind het allemaal supervet – vooral die street art! Ik ben dan ook trots dat we voor de nieuwe editie van ‘Veel Plezier!’ twee Rotterdamse toppers hebben gestrikt: Eelco van den Berg vertelt hoe hij de stad opvrolijkt met zijn prachtige muurschilderingen en Ox Alien maakte de illustraties voor ‘Altijd plezier!’ en ‘Dikke pret!’. En het leuke is: als je hun stijl eenmaal kent, zie je de kunstwerken van deze gasten ineens overal in de stad terug.

Ook meer weten over Rotterdamse street art? Met je pas kun je een interessante tour volgen langs de highlights. Geïnspireerd? Dan kun je meteen zelf aan de slag tijdens een graffiti workshop.

Maar onze straten hebben nog veel meer te bieden. Het beste streetfood bijvoorbeeld! Hiervoor ben je bij Brasserie De Engel en Streetfood by LEMON aan het juiste adres. En al dat lekkers sport je er vervolgens weer af met streetdance, skaten of een kickboks bootcamp op straat.

Doe je het liever iets rustiger aan? Struin dan gezellig over de Swan Market of leg de mooiste plekken van onze stad vast tijdens een fotowandeling. En volg als uitsmijter nog even de cursus Plat Rotterdams van onze eigen Roel Pot; na anderhalf uur ‘les’ heb je je straattaal weer helemaal opgehaald.

Zo ontdek je met je pas deze herfst alles wat ‘straat’ en urban is. Ik wens je daarbij weer Veel plezier!

Wijzigingen zijn opgeslagen