Yoga met Jules Deelder

februari 2016

Cees (28) werkt in de bediening bij Food Bar Holy Smoke. Woont in Crooswijk samen met zijn vriendin, 2 katten en een hond. Hij heeft de Rotterdampas nu één jaar.

Waarom heb je een Rotterdampas genomen?
Vroeger, als ik en mijn vriendin iets leuks wilden gaan doen hadden we niet echt inspiratie. We kwamen eigenlijk nooit verder dan uit eten en naar de bioscoop. Dat is natuurlijk heel gezellig, maar een keer iets nieuws proberen is ook wel leuk. Nu doen we dingen die we anders nooit zouden doen.

Hoe zou jij de Rotterdampas omschrijven?
Wat ik vooral heel mooi vind, is dat de Rotterdampas mensen met een lager inkomen de mogelijkheid biedt om toch leuke dingen te doen. Het is niet zomaar hier en daar een voordeeltje meepakken, het is veel meer dan dat! De pas geeft een stukje vrijheid. En ik vind de Rotterdampas ook drempelverlagend. Ik ben van nature niet zo’n museummens, maar nu ik er gratis heen kan, neem ik toch regelmatig een kijkje.

Samen met wie bezoek jij meestal Rotterdampas-acties?
Eigenlijk altijd samen met mijn vriendin. Ik werk in de horeca en zij heeft een kantoorbaan, daardoor zijn onze ritmes heel anders. Als we eindelijk een dagje samen vrij zijn, gaan we altijd iets leuks doen!

Wie wil je nog overhalen om een Rotterdampas te nemen en waarom?
Al mijn vrienden, want het lijkt me hartstikke gezellig om met z’n allen een Rotterdampas dag te houden. Da’s weer eens wat anders dan een avondje aan de bar hangen.

Welke dingen heb je met de Rotterdampas gedaan die je anders niet zou doen?
Ik heb een proefles gedaan bij Crossfit SDS. Ik ben al mijn hele leven bezig met sport maar dit is echt wel next level sporten. En ik heb bij Yoga-Pilates Rotterdam een yoga les meegedaan. Ik dacht altijd dat yoga voor meisjes was, maar niets is minder waar. In de zomer ben ik naar speeltuin Bello geweest met mijn hond Pien. Nooit geweten dat er ook een speeltuin is speciaal voor hondjes. Nu gaan we daar regelmatig samen hen.

Welke Last Minute actie zou jij nog een keer terug willen zien en waarom?
Haags surfen bij Hart Beach Quicksilver Surfschool. Het lijkt me heel tof om surf dude voor een dag te zijn. Ik heb deze actie al tijden in m’n hoofd, maar het kwam er telkens maar niet van. Super jammer! Misschien volgend jaar?

Gebruik je de Rotterdampas spontaan of plan je uitjes meestal van tevoren in?
Als ik iets leuks wil gaan doen op mijn vrije dag, dan plan ik meestal wel iets van tevoren in. Nou ja, mijn vriendin. Je weet hoe mannen zijn als het op plannen aankomt. Maar laatst ging ik naar de bioscoop en toen dacht ik: oh ja, ik heb een Rotterdampas! Toen was de film gratis, dat was een leuke verrassing.

Samen met welke beroemdheid zou je wel een Rotterdampasactie willen bezoeken?
Als ik een Rotterdamse beroemdheid zou mogen kiezen, zou ik graag samen met Jules Deelder naar een Rotterdampas-actie willen. Het lijkt me fantastisch om een dag door te brengen met de Nachtburgemeester en lekker te lachen om z’n commentaar op alles. Ik ben benieuwd of ik hem meekrijg naar een lesje yoga!

Welke Rotterdampas actie wil jij nog steeds een keertje doen?
Er is geen specifieke actie waar ik nog graag een keer naar toe zou willen, maar ik wil wel heel graag naar een theater- of musicalvoorstelling. Dat is al zo lang geleden en toch een stuk spannender dan naar de bioscoop.

Wijzigingen zijn opgeslagen