Alles loopt op rolletjes

juli 2018
Omschrijving afbeelding

Met een flinke vaart zoef je over het asfalt van het fietspad. Sneller dan de beste hardloper en bijna net zo soepel als een professioneel schaatser. Voor de fun of als sport. Deze drie Rotterdampasacties zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt!

Wieltjes onder je voeten

Skeeleren makkelijk? Dat valt nog best tegen! Zodra je het zware schoeisel hebt aangetrokken, is het de kunst om rustig op te staan. Onwennig rol je een beetje vooruit, til je je voet op en... Auw! Toch wel spannend hè? Gelukkig hoef je het wiel niet zelf uit te vinden. Je kunt op heel veel plekken les volgen. Bij Studio MiraMira bijvoorbeeld. In anderhalf uur weet jij hoe je één wordt met de weg. Nog een paar keer oefenen en je rolt veilig door Rotterdam.

Tandje sneller

Je hebt eindelijk de smaak op je skeelers te pakken, stippelt een mooie route uit en gaat vol goede moed op pad. Met een lekker tempo skeeler je iedereen voorbij. Maar hé, wat is dat? In de verte zie je stoere skaters door de lucht vliegen. Een dubbele salto, hup over een trapleuning en weer door. Je laat je even uitrollen en bewondert hoe iedereen heen en weer rolt. De een op skeelers, de ander op een skateboard. Dat ziet er ook stoer uit hè? Een show op zich! Al snel hoor je dat veel van hen de trucs bij Skateland Rotterdam oefenen. Een overdekt skatewalhalla voor stoere stuntchicks en -dudes, snelheidsduivels maar ook voor beginnelingen met knikkende knieën. Als het dan even wat minder weer is, kun je hier lekker doorrollen. Scheelt volgendjaar een hoop gestuntel.

Lekker longboarden

Bij Skateland Rotterdam zie je de gaafste dingen gebeuren. Maar mocht je nu niet zo'n stuntchick of -dude zijn en wél dagelijks de dag in willen rollen, dan is dit iets voor jou: longboarden! Je staat relaxed, maar legt sneller wat langere afstanden af. Ideaal voor naar je werk, of voor op de boulevard tijdens een zwoele zomeravond. Je zult niet de enige zijn, want longboarden is helemaal hip. Het vraagt natuurlijk wel wat techniek. De instructeurs van Ouiji Boards helpen je daar graag mee. Zij staan het liefst dag en nacht op hun longboard en willen dat iedereen het probeert. Ook kinderen. Dus mocht je binnenkort een kinderfeestje hebben, dan is dit een megacoole activiteit!

Wijzigingen zijn opgeslagen